همزمان با اجرای طرح عمرانی در کنار محوطه باستانی شهران رستم آباد گیلان و به دلیل به مخاطره افتادن بخشی از این محوطه کاوش اضطراری در آن آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، شهرام رامین سرپرست کاوش باستانشناختی محوطه باستانی شهران رستمآباد گیلان امروز «سه شنبه» با اعلام این خبر گفت: این محوطه باستانی برای نخستین بار در سال ۱۳۵۷-۱۳۵۲ توسط باستانشناسان ژاپنی و به سرپرستی شینجی فوکایی مورد کاوش علمی گرفت.
وی افزود: در حدود سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۵ هیأتی به سرپرستی محمدرضا خلعتبری در روستای شهران و دامنههای جنگلی آن و نقاطی، چون ویاوکوه به حفاری پرداخت که نتیجه آن دستیابی به آثاری از سدههای آغازین هزاره اول پیش از میلاد تا دوره ساسانی بود.
رامین گفت: این محوطه در سال ۱۳۹۳ توسط هیأتی به سرپرستی مرحوم بهروز همرنگ کارشناس فقید اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان به منظور تعیین حریم و گمانهزنی شد که حاصل آن کشف قبوری متعلق به هزاره اول پیش از میلاد، از جمله دوره اشکانی بود.
وی افزود: اکنون به دلیل اجرای طرح عمرانی شرکت آتیه زیباکنار در جوار محوطه باستانی شهران، بخشی از این محوطه که در حاشیه زمینهای شرکت مورد نظر قرار دارد به مخاطره افتاده و ضرورت کاوش اضطراری این محوطه باستانی را دوچندان کرده است.
سرپرست هیئت باستان شناسی گفت: در این راستا هیئتی به این محوطه اعزام و کاوش اضطراری در آن در دست انجام است.
سرپرست هیئت کاوش محوطه شهران افزود: این طرح با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشکری تا بهمن ادامه خواهد داشت و نتایج تحقیقات باستانشناختی آن به زودی منتشر خواهد شد.