رئیس اتاق بازرگانی: مشکلات داخلی و بروکراسی اداری بیش از تحریمهای خارجی، اقتصاد و تولید ایران را آزار میدهد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: اگرچه مشکل تحریم بر هیچ کس پوشیده نیست؛ اما مشکلات داخلی بیش از تحریمها، اقتصاد ایران را اذیت میکند که اگر مدیریت نشود، اقتصاد ایران به شدت متاثر خواهد شد؛ این در حالی است که این مشکلات را در وزارتخانهها و دولت میتوان حل کرد و حتی در جلسات سران سه قوه نیز میتوان مطرح کرد تا تصمیمگیری لازم در مورد آن صورت گیرد.
وی با درخواست از وزارتخانهها از جمله وزارت صنعت برای ساماندهی ثبت سفارش گفت: گردش ثبت سفارش، مشکلات زیادی را ایجاد کرده که اکنون یکی از موانع اصلی پیش روی تولید و تجارت کشور است، پس باید مهلت آن شش ماهه شود؛ در حالیکه اکنون سه ماهه است.
وی ادامه داد: البته نباید موضوع مواد اولیه را نیز نادیده گرفت؛ این در حالی است که ماشین آلات نیز به گمرکات آمده است، اما مشکلات ثبت سفارش، ترخیص آنها را با مشکل مواجه کرده است.
ضرورت انجام واردات بدون انتقال ارز
خوانساری با اشاره به ضرورت انجام واردات بدون انتقال ارز اضافه کرد: واحدهای تولیدی مشکلات بسیاری را برای تامین مواد اولیه و واسطهای خود دارند، پس اگر قرار باشد که ثبت سفارش و مراحل طولانی آن در سامانه نیما نیز طی شود، مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد و بنابراین پیشنهاد میشود واردات بدون انتقال ارز برای مواد اولیه انجام شود.
وی خواستار آزادسازی ورود موقت برای حمایت از تولید شد و گفت: در رابطه با مناطق آزاد مجوزی صادر شده است که ۳۲۰۰ قلم کالا به مناطق آزاد بیاید، این موضوع را تسریع کرده است، ولی نیاز به متممی دارد تا این کالاهای مرتبط با واحدهای تولیدی از مناطق آزاد به سرزمین اصلی وارد شود.
خوانساری با اشاره به نامه نگاریهای اتاق تهران با وزیر صنعت گفت: از این وزارتخانه درخواست میشود که مشکلات و بحرانهای پیش روی صنعت و تولید کشور را حل کند؛ چراکه اگر نجنبیم، به دست خود گرهی به گرههای موجود اضافه خواهیم کرد؛ زیرا اکنون بسیاری از صنایع و تولیدکنندگان دچار مشکل هستند و روز به روز واحدهای تولیدی تعدیل نیرو میکنند و با مشکل مواجه شده اند.
وی با اشاره به اینکه انتخابات اتاقهای بازرگانی ۱۱ اسفند برگزار میشود گفت: باید تشویق کرد تا همه اعضا در انتخابات حضور یابند. هر چقدر رای بیشتری به صندوق ریخته شود، اقتدار اتاقها بیشتر خواهد شد. هر چقدر اعضا بیشتر حضور یابند، مطالبه گری اتاق بازرگانی به نفع تولید و کسب و کار از دولت بیشتر خواهد بود.
کانال ارتباط مالی اتحادیه اروپا با ایران، یعنی هیچ
همچنین نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: در جلساتی که بعد از خروج آمریکا از برجام در اروپا شرکت کردهام، باید به صراحت گفت که در مورد SPV (کانال ارتباط مالی اتحادیه اروپا با ایران) اتفاقی نخواهد افتاد و همه چیز در مورد آن یعنی هیچ!
فریال مستوفی، در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: هیچ کشوری در اتحادیه اروپا، هنوز میزبانی SPV را نپذیرفته است و هیچ کشوری هم هنوز نمیداند که با چه مکانیزیمی باید SPV را اجرایی کند؛ بنابراین همه شرکتهای بزرگ اروپایی هم میدانند که نمیتوانند با ایران کار کنند و بنابراین SPV (کانال ارتباط مالی اتحادیه اروپا با ایران). یعنی هیچ!
وی در خصوص همکاری کونلون بانک نیز گفت: سفر به چین و هنگ گنگ داشته و در جلسهای که تمام بانکهای چینی و نیز سایناشور در آن حضور داشتند، شرکت کردم. باید جهت اطلاع شما بگویم که بانک کونلون، بانکی است که خود در تحریم است؛ اگرچه بیش از ۷۰ درصد سهام آن، متعلق به شرکت نفت چینی است و ۶۰ درصد کار آن به دلار صورت میگیرد؛ به همین دلیل به بانک کونلون، تکلیف شده که با ایران کار نکند.
مستوفی گفت: تنها موردی که کونلون با ایران کار خواهد کرد آن است که تمام معاملاتی که تا ۳۰ اکتبر با این بانک انجام شده است، ادامه یافته و این هم تمام خواهد شد؛ اما این نکته هم باید در نظر گرفته شود که اگر السی باز شده از بانکهای تحریمی بوده باشد، کونلون آن را انجام نمیدهد و باید ال سی را عوض کنند و از ۱۵ بانک دیگر که مورد قبول است، کار باید انجام شود.
وی ادامه داد: بعد از این هم، کونلون تمام طرحهای فولاد و پتروشیمی را نیز متوقف خواهد کرد و کونلون قرار است تنها در مورد مسائل بشردوستانه یعنی دارو و غذا، کار با ایران را ادامه دهد.
مستوفی گفت: وضعیت چین به این طریق است و هنگ کنگ نیز کاملا معاملات خود با ایران را بسته است.