خبرنگار خبرگزاری صداو سیما در رصد میدانی علت افزایش قیمت گوشت قرمز را از دامداری تا مراکز عرضه بررسی کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در رصد بازار گوشت قرمز در گفتگو با کسبه و قصابان مشخص شد که سود خالص فقط ۱۰ درصد است که آن هم در اکثر مغازهها متفاوت است.
کسبه میگویند: دام صادر میشود و گوشت با قیمت خیلی ارزانتر از کشورهای دیگر وارد، بسته بندی و در فروشگاههای زنجیرهای عرضه میشود که در این بین سود زیادی به جیب افراد خاص میرود.
یکی از کسبه قدیمی میگفت: قصابی مانند طلا فروشی شده و هر لحظه قیمتها در تابلو تغییر میکند.
کاسب دیگری میگفت: هرسال در این فصل هزار تومان به قیمت گوشت قرمز اضافه میشد که امسال این رقم به ۲۰ هزار تومان رسیده است.
سری زدم به کشتارگاه فجر اسلامشهر، آقای صفری مدیر عامل کشتارگاه گفت: کشتارگاه هزینههای زیادی دارد، مانند هزینه برق، آب، تصفیه خانه و پسابها و حقوق ۱۰۰ نفر کارگر.
وی گفت: از لحظه ورود دام به کشتارگاه تا لحظه خروج آن و تحویل به خودروهای حمل به مراکز عرضه فقط کیلویی ۵۰۰ تومان به هرکیلو گوشت اضافه میشود که این رقم در برابر گرانیهایی این روزها شاهد آن هستیم بسیار ناچیز است.
در حاشیه کشتارگاه با یکی از قصابان گفتگو کردم، آقای محمدی میگفت: دامداران و عدهای از دلالان گوشت را گران میفروشند. گوشت گوسفند زنده امروز به بیش از ۳۵ هزار تومان رسیده و این مبلغ در کشتارگاه ۷۲ هزار تومان است. اگر گوشت را ارزانتر بفروشند مثلا به قیمت ۲۷ هزار تومان طبیعتا گوشت به کیلویی ۶۰ هزار تومان کاهش پیدا خواهد کرد.
در پایان مراحل کشتار به رانندههایی رسیدم که وظیفه حمل گوشت از کشتارگاه به مراکز عرضه را داشتند آنها میگفتند: گرفتن کرایه برای ما صرف نمیکند، چون در روزهایی کشتار نمیشود و یا گوشت کم است؛ بنابراین به هر کیلو گوشت ۵۰۰ تومان اضافه میکنیم و به قصاب میدهیم.