رئیس سازمان اداری واستخدامی کشور بر ثبت میزان پرداختی دستگاهها در سامانه اطلاعاتی تاکید کرد
رئیس سازمان اداری واستخدامی کشور گفت: قوه مجریه بیشترین ثبت را در سامانه داشته است و برخی دستگاهها به غیر از قوه مجریه تمایلی به ثبت اطلاعات در سامانه حقوق ومزایا ندارد.
هزار و ۱۷۶ نفر از بازنشستگان به فعالیت خود خاتمه دادند
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: براساس قانون منع بکارگیری بازنشستگان، سرجمع هزار و ۱۷۶ نفر در کشور به فعالیت خود در دستگاههای دولتی خاتمه دادند.
انصاری در ادامه افزود: از این تعداد ۳۲۶ نفر در مجموعه دولت ثبت شده که ۱۱۰ نفر آن افرادی مانند استانداران و معاونان وزرا بودند، ۵۲ نفر از آنان افراد وابسته به صندوقهای بازنشستگی بودند و بقیه در مشاغل غیر از مقامات فعالیت میکردند.
وی گفت: ۲۰۰ نفر در صدا و سیما بازنشسته شدند، ۶۵۰ نفر در نیروهای مسلح به همکاری خود با این مجموعه خاتمه دادند.
انصاری افزود: تنها ۵ نفر برای ادامه فعالیت خود مجوز دریافت کردند که ۲ نفر آن در وزارت بهداشت، ۱ نفر در وزارت مسکن و شهرسازی، ۱ نفر در وزارت نفت و ۱ نفر نیز در جهاد کشاورزی مجوز ادامه فعالیت با دستگاه متبوع خود دارند.
وی گفت: قانون منع بکار گیری بازنشستگان برای بازنشستگانی است که بعد از دوره بازنشستگی مجددا در دستگاه متبوع خود شاغل بودند و ربطی به بازنشسته کردن کارکنان شاغل ندارد و این دو متفاوت است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به نظر مقام معظم رهبری در زمینه قانون منع به کارگیری بازنشستگان اشاره کرد و افزود: نمیشود قانون را صفر و یک دید، فرموند مجلس این موضوع را پیگیری کند که هم اکنون درحال پیگیری است.
برخی دستگاهها تمایلی به ثبت اطلاعات در سامانه ثبت حقوق و مزایا ندارد
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: در مهر امسال بخشنامه ای صادر کردیم که هر یک از دستگاه ها در سامانه اطلاعاتی خود میزان حقوق و پرداختی را به کارکنان و مدیران دستگاه متبوع خود ثبت کنند اما برخی دستگاهها تمایل چندانی به ثبت اطلاعات در سامانه ثبت حقوق و مزایا ندارد.
جمشید انصاری در جمع خبرنگاران افزود: قوه مجریه بیشترین ثبت در این سامانه را داشته است. مجلس شورای اسلامی نخستین قوهای است که اطلاعات کارکنان و مدیران خود را ثبت کرده گرچه دستگاههای وابسته به مجلس مانند دیوان محاسبات و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی هنوز اطلاعات خود را وارد این سامانه نکرده اند و یا اگر وارد شده هنوز بارگذاری نشده است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: برای هزار و ۶۸۳ دستگاه در سامانه ثبت حقوق و مزایا کاربر تعریف شده درحالیکه باید ۳ هزار و ۶۴۶ کاربر معرفی میشد، اما هنوز چنین اتفاقی رخ نداده است.
اطلاعات ۷۳۲ هزار و ۹۹۰ نفر از حقوق بگیران وارد شده است
انصاری گفت: از هزار و ۲۷۲ دستگاه قوانین اجرایی خود را در سامانه وارد کردند و حدود ۴۰۰ دستگاه اطلاعات حقوق و مزایای خود را وارد کرده است یعنی اطلاعات ۷۳۲ هزار و ۹۹۰ نفر از حقوق بگیران وارد شده است.
معاون رئیس جمهور افزود: دستگاههایی مانند آموزش و پرورش و وزارت بهداشت و درمان که یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارمند دارند اطلاعات کارکنان و مدیران خود را در این سامانه بارگذاری کردند.
وی گفت: به طور کلی اطلاعات دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر حقوق بگیر در سامانه ثبت حقوق و مزایا بارگذاری شده است.
انصاری افزود: از نظر ما بیشتر از ۵۰ درصد اطلاعات در سامانه ثبت شده که گزارش آن را نیز به معاون اول رئیس جمهور اعلام کردیم و آمادگی داریم زمینه دسترسی عموم مردم به سامانه را فراهم کنیم و امیدواریم این موضوع هفته آینده در هیات دولت مطرح شود.
وی گفت: طراحی سامانه حقوق و مزایا سال گذشته در دستورکار سازمان اداری و استخدامی قرار گرفت و در اردیبهشت ماه سال جاری دستورالعمل آن برای عضویت دستگاهها در سامانه ثبت حقوق و مزایا ابلاغ شد.
انصاری گفت: هنوز در برخی از دستگاههای اجرایی کاربران باوجود آموزشهای لازم دچار ابهام هستند که تلاش میکنیم این ابهامات برطرف شود.
وی افزود: طبق قانون شرط پرداخت حقوق، ثبت در سامانه است، اما اگر قرار بود مر قانون را عمل کنیم از ابتدای سال اعلام میکردیم تا زمانی که ثبت اطلاعات در سامانه انجام نشود اجازه پرداخت حقوق و مزایا را ندارید و در طول ماههای گذشته حقوق واریز نمیشد.
تا پایان برنامه ششم ۱۵ درصد نیروی استخدامی دولت کاهش مییابد
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تعداد استخدام کارکنان دولت در برنامه ششم توسعه کاهش مییابد، گفت: تا پایان برنامه ششم ۱۵ درصد نیروی استخدامی دولت کاهش مییابد یعنی سالی ۳ درصد از کارکنان دولت بازنشسته میشوند که در مجموع ۵ سال ۱۵ درصد خواهد شد که به ازای این تعداد قرار است ۵ درصد استخدام انجام شود.
انصاری افزود: از سال ۹۳ صد و چهل هزار نفر استخدام جدید در دولت داشتیم و براساس آزمون استخدامی در تابستان امسال نیز ۱۸ هزار نفر و در هفته آینده نیز ۵ هزار نفر استخدام خواهند شد البته برخی دستگاهها مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استخدام سراسری ندارند.
وی گفت: تا پایان آبان ماه مجلس شورای اسلامی اطلاعات ۲۴۲ نفر از نمایندگان و کارکنان خود را در سامانه ثبت حقوق و مزایا وارد کرده که برخی از نمایندگان، چون جزء هیات علمی دانشگاهها و یا دستگاههای دیگر هستند حقوق و مزایای خود را از مجلس دریافت نمیکنند و این محل بحث است که اطلاعات این اشخاص از طریق مجلس شورای اسلامی یا دستگاهی که از آن حقوق میگیرند در سامانه ثبت شود.
در میان اطلاعات وارد شده در سامانه ثبت حقوق و مزایا تا امروز خارج از مقررات پرداختی نداشتیم
انصاری افزود: از میان قوه قضاییه نیز غیر از چند دادگستری استان و چند اداره کل زندانها اطلاعات دیگری در سامانه وارد نشده و اگر هم وارد شده بارگذاری آن در سامانه انجام نشده است.
وی گفت: به غیر از سه قوه و سازمان تبلیغات بقیه سازمانها اطلاعات خود را در این سامانه هنوز وارد نکرده اند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: در میان اطلاعات وارد شده در سامانه ثبت حقوق و مزایا تا امروز خارج از مقررات پرداختی نداشتیم و اطلاعات خوبی از تفاوت پرداختها در دستگاهها به دست آمده است.
انصاری گفت: دستگاههای مختلف دو نوع پرداخت دارند یکی حقوق که از محل مشخص دریافت میکنند و دیگری منابع داخلی دستگاه هاست که باعث تفاوت پرداختیها بین دستگاهها میشود که گزارش آن را به دولت اعلام کردیم و قرار است در بودجه سال آینده این تفاوتها دیده شود.
وی افزود: تفاوت پرداختیها بین دستگاهها تا دو و نیم برابر وجود دارد به طور مثال در قوه قضاییه، چون فوق العادهها پرداخت میشود نسبت به سایر دستگاهها بیشتر است.