مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران: هم اکنون تنها وزارت راه و شهرداری تهران و ۸ شهر دیگر زمینهای خود را در اختیار طرح بازآفرینی قرار داده اند و بقیه دستگاهها به دلایل مختلف این قانون را اجرا نکرده اند
وی با ابراز امیدواری از اینکه سایر دستگاهها نیز در این طرح واگذاری اراضی، مشارکت داشته باشند گفت: فرآیند واگذاری زمین ها در برخی دستگاهها آغاز شده است و در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، میزان تسهیلات بازآفرینی شهری ایران در سال جاری را 6 هزار میلیارد تومان دانست و افزود: این اعتبارات همزمان با عید سعید مبعث توسط وزیر راه و شهرسازی به استانها ابلاغ شد که 4 هزار و 500 میلیارد تومان آن مربوط به تسهیلات سازندگان مسکن و هزار و 500 میلیارد تومان دیگر مربوط به توسعه خدمات روبنایی و زیربنایی بود.
وی همچنین میزان اعتبارات کلانشهرها از تسهیلات سازندگان را 50 میلیون تومان وام با سود 9 درصد و برای بقیه شهرها 40 میلیون تومان وام با سود 9 درصد دانست و گفت: سازندگان حرفه ای می توانند تا سقف 110 میلیون تومان برای هر واحد وام دریافت کنند که مازاد آن با نرخ 18 درصد و بدون سود محاسبه می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی میزان استقبال سازندگان و مردم از تسهیلات بازسازی را خوب ارزیابی کرد و افزود: امسال قرار بود صد هزار واحد تسهیلات دریافت کنند که تا پایان آذر برای 70 هزار واحد پروانه ساختمانی صادر شده است و امیدواریم در ماههای باقی مانده، به سقف تعیین شده در طرح بازآفرینی دست یابیم.
وی ادامه داد: از 70 هزار واحد متقاضی تسهیلات، 35 هزار واحد توسط مردم و توسعه گران و 35 هزار واحد دیگر در اراضی دولتی احداث خواهد شد و بزودی قرارداد عاملیت این پروژه ملی با مدیرعامل بانک مسکن به امضا خواهد رسید و پس از آن، تسهیلات به حساب سازندگان واریز خواهد شد.
عشایری با اشاره به تاخیر چند ماهه در اجرای اولین پروژه بازسازی بافت فرسوده تهران، گفت: افزایش نرخ مصالح ساختمانی و تغییرات مداوم در شهرداری تهران باعث شد پروژه بازسازی بافتهای فرسوده در تهران همچنان مسکوت بماند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: از مرحلهای که کلنگزنی پروژه ۱۰۰ واحدی سیروس تهران رخ داد، سه اتفاق پشت سر هم باعث شد تا احداث این واحدها همچنان بلاتکلیف بماند که اولین مشکل، مواجه شدن با لولههای گاز در آن منطقه بود و سپس قرار شد پروانه ساختمانی برای این پروژه گرفته شود اما سه بار از آن زمان تاکنون شهردار تهران تغییر کرده است که همین باعث شده اخذ پروانه ساختمانی با تأخیر مواجه شود.
وی افزود: سومین دلیل افزایش نرخ مصالح ساختمانی بود که فردا قرار است طی جلسهای این موضوع با پیمانکار مربوطه به بحث گذاشته شود.
عشایری با بیان اینکه فقط در پروژه سیروس خاکبرداری شده، گفت: صدور پروانه در کمیسیون ماده ۵ نیز تصویب شده است و تنها مشکل تفاوت قیمت زمان عقد قرارداد و تفاوت قیمت مصالح ساختمانی در زمان عقد قرارداد با حال حاضر است که امیدواریم فردا تعیین تکلیف شود تا کار هرچه سریعتر آغاز شود.
وی افزود: اگر به تفاهم نهایی نرسیم، مجبور هستیم بر اساس نرخهای جدید این پروژه را مجددا به مناقصه بگذاریم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: پروژه بازسازی شهری به تمام استانداران ابلاغ شده است؛ برای همه محلات هدف که ۲۷۰ محله است طرحهای خود را ارائه کردهاند و تاکنون ۹۲ شرکت در این پروژهها ثبت نام کردهاند تا عملیات اجرایی را آغاز کنند.
رونمایی ازسامانه دریافت تسهیلات بازافرینی شهری