نخستین محلول برای کنترل شوری اراضی کشاورزی در استان مرکزی ساخته شد.
دری افزود: این محصول با کاهش سریع PH خاک در اطراف ریشه گیاه و تامین ترکیبات فسفات ضمن ایجاد شرایط مناسب برای کنترل شوری، موجب توسعه ریشه، افزایش انحلال و جذب عناصر ماکرو و ریز مغذی شده که ، باعث افزایش تولید محصول و حاصلخیزی خاک می شود.
تغییر اقلیم، کاهش منابع آب، افزایش عمق چاهها و شوری بیشتر آب های زیر زمینی، مصرف غیر اصولی کودهای شیمیایی، کاهش منابع آلی خاک از عوامل توسعه شوری در اغلب خاک های ایران و حتی استانهای شمالی است.
شور شدن اراضی یکی از مهمترین مشکلات بخش کشاورزی است.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی دارای بخش های تخصصی پژوهشی مشتمل بر گیاه پزشکی، منابع طبیعی، آبخیزداری، زراعی و باغی، فنی و مهندسی و هفت ایستگاه تحقیقاتی است که بستر مناسبی برای اجرای طرح های تحقیقاتی فراهم کرده است.