پژوهشگران توصیه می کنند هر فرد روزانه 30 گرم مواد فیبردار در رژیم غذایی خود مصرف کند. اما از هر 10 نفر 9 نفر به این توصیه عمل نمی کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به رغم اینکه مصرف مواد فیبردار در رژیم غذایی احتمال ابتلا به حملات قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع دو را کاهش می دهد، تحقیقات نشان می دهد که بیشتر مردم به اندازه کافی از این مواد در تغذیه خود استفاده نمی کنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی بی بی سی، پژوهشگران توصیه می کنند هر فرد روزانه 30 گرم مواد فیبردار در رژیم غذایی خود مصرف کند. اما از هر 10 نفر 9 نفر به این توصیه عمل نمی کنند.
فیبر جزو عناصر غذایی فوق العاده ای است که بسیاری از مردم از آن به اندازه کافی مصرف نمی کنند. یک بررسی بزرگ که نتیجه آن در نشریه لانست منتشر شده است می گوید فیبر میوه جات و سبزیجات ،غلات، حبوبات و بنشن، مغزدانهها برای سلامتی بسیار مفید هستند.
پژوهشگران نتایج بیش از 200 تحقیق را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که رژیم های پرفیبر خطر بیماری های قلبی، سکته و نیز سرطان روده و دیابت نوع دو را به نحو چشمگیر کاهش می دهد. رژیم غذایی پرفیبر همچنین خطر کلی مرگ را نیز دست کم 15 درصد کاهش می دهد.
توصیه می شود بزرگسالان روزانه دست کم 30 گرم مواد فیبردار بخورند. میانگین مصرف مواد فیبردار در انگلیس اکنون 18 گرم در روز است. مثلا یک هویج سه گرم، یک کاسه عدسی چهار گرم، یک سیب با پوست چهار گرم و یک برش کلفت نان تست قهوهای بیش از سه گرم و یک موز سه گرم فیبر دارند که می توان از آنها برای وعده غذایی صبحانه استفاده کرد.
پاستا حدود هشت گرم، لوبیا حدود هشت گرم، و برنج حدود دو و نیم گرم فیبر دارند که برای وعده غذایی شام می توان از آنها استفاده کرد. البته مصرف سبزیجات که دست کم سه گرم فیبر دارند در این وعده به شدت توصیه می شود. چند دانه مغزدانه مثل بادام زمینی و گردو نیز حدود سه گرم فیبر دارند.
مواد فیبردار برای سیستم گوارش و سلامت جسم بسیار اهمیت دارند. آنهایی که دارای رژیم های غذایی کم کربوهیدرات هستند یکی از مهم ترین عناصر غذایی را در رژیم غذایی خود کم دارند.