طبق پیش بینیهای جدید کشورهای نوظهور تا سال ۲۰۳۰ در بین ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان خواهند بود و چین در این فهرست جایگاه نخست را خواهد داشت.
شرکت انگلیسی خدمات بانکی استاندارد چارترد Standard Chartered اعلام کرد طی سال های آینده کشورهای نوظهور به تدریج در میان ده اقتصاد بزرگ جهان قرار خواهند گرفت. این شرکت در پیش بینی های بلند مدت خود بازنگری کرد و فهرست 10 اقتصاد بزرگ جهان از لحاظ تولید ناخالص داخلی را برای سال دو هزار و سی منتشر کرد.
طبق پیش بینی های جدید، چین در این فهرست جایگاه نخست را خواهد داشت و هند و آمریکا در جایگاه های بعدی قرار خواهند گرفت. چهارمین و پنجمین جایگاه نیز در اختیار اندونزی و ترکیه خواهد بود.
کارشناسان اقتصادی استاندارد چارترد با انتشار بیانیه ای اعلام کردند پیش بینی ما در مورد رشد اقتصادی بلند مدت بر یک اصل اساسی استوار است که سهم کشورها در تولید ناخالص جهانی باید در نهایت با سهم آنها در جمعیت جهان هم سو باشد که در واقع همان نسبت تولید ناخالص داخلی با جمعیت در میان اقتصادهای پیشرفته و اقتصادهای نوظهور است.
طبق پیش بینی استاندارد چارترد رشد اقتصادی هند تا سال دو هزار و بیست به 7.8 درصد می رسد. این در حالی است که رشد اقتصادی چین تا سال دو هزار و سی 5 درصد خواهد بود. سهم آسیا در تولید ناخالص داخلی جهانی در سال دو هزار و ده به 20 درصد و در سال دو هزار و هجده به 28 درصد رسید. این رقم با سهم منطقه یورو و آمریکا در تولید ناخالص جهانی قابل مقایسه است.
طبق پیش بینی صورت گرفته فرانسه در مان ده اقتصاد برتر جهانی جایی نخواهد داشت. آلمان تنها کشور اروپایی در این فهرست است که البته در جایگاه دهم قرار دارد.