معاون سازمان بسیج مستضعفان از اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز در ۲۳ هزار روستا در سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود : هم اکنون این طرح در هفت هزار روستا در حال اجراست و 64 هزار مهندس کشاورزی در اجرای آن با سازمان بسیج مستضعفان همکاری دارند .
سردار نعمان غلامی گفت : از سال 79 تاکنون بیش از 140 هزار طرح کوچک و عام المنفعه با اولویت مناطق روستایی و محروم شهری به همت بسیجیان انجام شده است که 25 درصد هزینه های آن را مردم و خیرین پرداخت کرده اند.
معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفان افزود: هم اکنون 11 هزار گروه جهادی متشکل از نیروهای متخصص و علمی برای پیشرفت روستاها و بهبود وضعیت مناطق محروم کشور فعال هستند.
نعمان غلامی گفت: سازمان بسیج مستضعفان در صدد توافق با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای اجرای تمامی طرح های عمرانی و زیرساختی در 40 روستای کشور به عنوان الگوست.
وی افزود: تمرکز دشمن در شرایط کنونی بر روی اقتصاد و معیشت مردم است اما با توجه به خودکفایی کشورمان در این زمینه و رسیدن به امنیت غذایی در این بخش هم راه به جایی نخواهند برد .
معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفان گفت: در حالی که در سال 55 ، 158 میلیارد دلار واردات از امریکا داشتیم که بخش عمده ان گندم بود هم اکنون به خودکفایی غذایی رسیده ایم.
نعمان غلامی افزود: ایران تمامی ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به یکی از قطب های اصلی تولیدات زراعی و باغی در جهان را داراست .
مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی هم در این برنامه گفت: بخش کشاورزی در زمان های سخت نشان داد که از مزیت های مهم کشور است.
محمد خالدی افزود: بخش کشاورزی علاوه بر خودکفایی می تواند عنوان منبع درآمد به جای نفت برای کشور شناخته شود.
وی گفت: نرخ رشد کشاورزی در سال های گذشته چهار درصد بوده و 30 درصد از سهم تولید ناخالص ملی وابسته به کسب و کارهای بخش کشاورزی است.
مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: اگر چه اشتغال مستقیم بخش کشاورزی در کشور 10 درصد است اما یک سوم مجموع اشتغال در کشور وابسته به بخش کشاورزی است.
خالدی گفت: در 85 تا 90 درصد محصولات کشاورزی کشور به خودکفایی رسیده ایم و این بخش یک دهم بخش صنعت نیاز به منابع ارزی دارد.
وی افزود: تبدیل کشاورزی تولید محور به کشاورزی بازار محور و توسعه کشاورزی قراردادی از جمله برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است .
مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال های گذشته ظرفیت جذب مواد خام در بخش کشاورزی دو برابر شده و ظرفیت سردخانه ها در این بخش 50 درصد افزایش یافته است.
خالدی افزود: پارسال هزار و 500 میلیارد تومان برای مدرن سازی و نو سازی واحد های تولیدی و مکانیزاسیون بخش کشاورزی اختصاص یافت.
وی گفت: 95 درصد برداشت گندم کشور مکانیزه است و ضایعات گندم به چهار درصد کاهش یافته است.
مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: پارسال با اختصاص 6 هزار میلیارد تومان 70 هزار شغل جدید در بخش کشاورزی ایجاد شد.
مهران برادران نصیری عضو هیئت علمی پژوهش های برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی هم در این برنامه با اشاره به رسیدن تولیدات زراعی و باغی به یکصد میلیون تن در سال گفت: بخش کشاورزی برای جلوگیری از ضایعات، ادامه دار بودن تولید و رسیدن به استانداردهای بازار جهانی نیازمند زنجیره است .