نیمی از واحدهای تولیدی فرش دستباف در اصفهان تعطیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ نائب رئیس اتحادیه تولید فرش دستباف اصفهان افزایش تعرفه واردات مواد اولیه ازجمله ابریشم، افزایش پنج برابری قیمت مواد اولیه و وجود مواد اولیه بی کیفیت در بازار را از دلایل رکود تولید فرش دستباف بیان کرد وگفت:در حال حاضر 90درصد مواد اولیه فرش دستباف وارداتی است و افزایش تعرفه از 15به26 درصد دیگر صرفه اقتصادی برای تولید کننده ندارد.
سعید عصاچی افزود: درصورت رفع نشدن مشکلات این هنر- صنعت بیش از 8میلیون نیروی کار فعال در کشور بیکار می شوند.
وی با اشاره به اینکه 80درصد فرش دستباف ایران صادر میشود گفت:پارسال بیش از 5هزار تن فرش دستباف به ارزش بیش از 400 میلیون دلار از ایران به حدود 80کشور دنیا صادر شد اما با استمرار این شرایط تولید فرش به کمترین میزان خود و شاید به صفر برسد.
عصاچی گفت: حدود یکچهارم فرش صادراتی ایران به کشور آمریکا بهعنوان بزرگترین واردکننده فرش در دنیا صادر شده است و پس از آن آلمان، لبنان، ژاپن، انگلستان، پاکستان، امارات، سوئیس، کانادا، فرانسه، سوئد و دانمارک مشتریان فرش دستباف ایران هستند.
نائب رئیس اتحادیه تولید فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه کیفیت فرش ایرانی باعث قرارگرفتن ایران درجایگاه اول دنیاست گفت: با مواد اولیه بی کیفیتی که به خاطر گرانی مواد اولیه تولیدکنندگان به سمت آن رفته اند دیگر شاهد تولیدفرش دستباف با کیفیت نخواهیم بود.