نتایج پژوهشی در زمینه پیشگیری از خود کشی باید توسط دستگاههای متولی اجرایی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری در جلسه
حجت الاسلام میرمحمدی افزود: بیشترین آمار خودکشی مربوط به شهرستان بویراحمد است که تعداد افرادی که اقدام به خودکشی ناموفق نیز داشتند در این شهرستان بیشتر از سایر مناطق استان است.
مدیرکل امور بانوان استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم با اشاره به اینکه مدل آسیبهای اجتماعی روز به روز در حال تغییر است گفت: باید پژوهشها و تحقیقات در زمینه آسیبهای اجتماعی به خصوص خودکشی را به روز کنیم.
صفایی نیا بر ضرورت اجرای اقدامات کوتاه مدت در کنار اقدامات پژوهشی و بلند مدت برای پیشگیری از این پدیده اجتماعی تاکید کرد و افزود: برای پیشگیری از این موضوع باید از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و مشاوره به خانوادههای در معرض آسیب استفاده کرد.
نظری معاون سیاسی و امنیتی استاندارنیز با اشاره به ضرورت آگاهی بخشی و آموزش قشرهای مختلف جامعه، گفت: شناسایی مناطق و اقشار در معرض خطر و اولویت بندی آنها، تشکیل کارگروههای تخصصی و تقسیم وظایف بین آنها، نظارت و ارزیابی فعالیتهای انجام شده در زمینه خودکشی و استفاده از ظرفیت تمام دستگاههای متولی از جمله راهکارهای پیشگیری از این موضوعاست.
یکی از روانشناسان هم استانی هم با بیان اینکه در سراسر دنیا علت اصلی خودکشی عوامل روانی است گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد عوامل روحی و روانی علت اصلی خودکشی نیست بطوریکه عواملی از قبیل مسائل اقتصادی و معیشتی نسبت به سایر استانهای کشور در جایگاه بالاتری قرار دارد.
دکتر خرامین افزود: با توجه به افزایش جمعیت بیکار و قشر فارغ التحصیل در سالهای آینده، احتمال افزایش تعداد خودکشیها وجود دارد.
در این جلسه بر اقدامات عملی بهزیستی استان، استفاده بهینه از ظرفیت اورژانس اجتماعی و سامانههای ۴۰۸۰ و ۱۲۳ این اداره کل برای مشاوره و اقدامات فوری برای آگاهی بخشی به افراد در معرض خطر تاکید شد.