شرکت توسعه در مجموع حدود ۷۱۷۵۱۵ متر مربع فضاهای سرپوشیده ورزشی و ۱۵۷۵۴۱۴ مترمربع فضای روباز را تقدیم ورزش کشور کرده است.
چکیده مصاحبه پژوهشی:
- شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور، متولی اصلی ساخت و ساز پروژه های ورزشی در کشور است.
- با همت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور پروژه های بزرگی همچون استادیومهای ۷۵۰۰۰ نفری یادگار امام تبریز، ۷۵۰۰۰ نفری نقش جهان اصفهان و ۵۰۰۰۰ نفری میان رود شیراز ساخته شده است.
- شرکت توسعه در مجموع حدود ۷۱۷۵۱۵ متر مربع فضاهای سرپوشیده ورزشی و ۱۵۷۵۴۱۴ مترمربع فضای روباز را تقدیم ورزش کشور کرده است.
- ذیل برنامه های شرکت توسعه، حدود ۶۹۶۷۴۷ مترمربع فضای سرپوشیده ورزشی و ۱۸۸۶۳۳۳ مترمربع فضای روباز مربوطه به صورت نیمه تمام و یا در دست احداث در حال پیگیری است.
پژوهش خبری صدا وسیما: شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشي با شرح وظایفی نظیر نگهداري اماكن ورزشي، تعمير و نگهداري ساختمانهاي مورد استفاده، و طراحي، ساخت، تجهيز و مديريت اماكن ورزشي کشور در سال 1373 شروع به فعالیت کرد. در حالی که مجموعه های بزرگ ورزشی پیش از انقلاب با اتکا به توان مهندسان خارجی ساخته میشد، شرکت توسعه و نگهداری اماکن کشور توانسته است پروژه های بزرگی همچون استادیوم های ۷۵۰۰۰ نفری یادگار امام تبریز، ۷۵۰۰۰ نفری نقش جهان اصفهان و ۵۰۰۰۰ نفری میان رود شیراز را با اتکا به توان داخلی ساخته و تقدیم ورزش کشور کند. ساخت و بهره برداری از این ورزشگاه ها باعث شده است كه هم اكنون كشورمان پس از ٤٠ سال انتظار، جديترين گزينه ميزباني جام ملت هاي آسيا ٢٠٢٣ باشد.
گروه اجتماعی فرهنگی مدیریت پژوهش های خبری در مصاحبه با مصطفی رهگذر مدیر روابط عمومی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، برخی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زیرساخت های ورزشی کشور را جویا شد.
نگاهی به تاریخچه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور و عرصه فعالیت های آن
براساس پیشنهاد سازمان تربیت بدنی، شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشي (سهامی خاص) توسط هیئت محترم وزیران در سال ۱۳۷۳ به تصویب رسید و سپس جهت اجرا به سازمان تربیت بدنی ابلاغ شد. شورای عالی اداری در سال ۱۳۷۴ سازمان تربیت بدنی را موظف نمود که ساخت؛ تجهیز و نگهداری تاسیسات ساختمانهای ورزشی را به این شرکت واگذار نماید. در سال ۱۳۷۵ اقدامات اولیه برای ایجاد ساختار مناسب شرکت تهیه و تشکیلات اداری و سازمانی انجام و بر اساس وظایف تعیین شده، مجموعه های ورزشی آزادی، انقلاب، شهید شیرودی به این شرکت واگذار گردید. متعاقباً ورزشگاه شهید سلیمی کیا درکرمان، ورزشگاه تختی دراصفهان و سالن ورزشی تختی اردبیل نیز به منظور بهینه سازی اماکن ورزشی دراختیار شرکت قرار گرفت. از سال ۱۳۷۷ کلیه امکانات سوارکاری کشور (تاسیسات، زمین ها، مراکز نگهداری اموال منقول و دواب اداره کل سوارکاری و پرورش اسب و نیروی انسانی) به شرکت منتقل شد. نهايتاً درسال ۱۳۸۰ مالکیت پیست های اسکی دیزین، شمشک و خور (شامل بالابرها، تجهیزات و مستحداثات و اموال و دارائی ها و کلیه حقوق مربوط به پیست) به سازمان تربیت بدنی واگذار گردید که این شرکت به عنوان نماینده سازمان، مسئولیت اداره آنها را بر عهده دارد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری//حمید زارعی