نمك دريا داراي انواع ناخالصي ها ازجمله فلزات سنگين است كه خطر سرطانزايي آنها به اثبات رسيده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت ظرف ۲۰ سال گذشته براي كاهش شيوع گواتر و اختلالات ناشي از كمبود يد، سياست افزودن يد به نمك هاي خوراكي را در پيش گرفته و درحال حاضر كليه كارخانه های توليدكننده موظفند يد را به ميزان توصيه شده وزارت بهداشت به نمك هاي خوراكي اضافه كنند.
وی تصریح کرد: استفاده از نمك يددار تصفيه شده تنها راه رساندن يد به بدن براي انجام اعمال حياتي كه وابسته به اين ريز مغذي است، مي باشد. نرسيدن يد كافي به بدن با عوارض بي شماري شامل گواتر، ناهنجاري هاي مادرزادي، افزايش موارد سقط ومرده زايي، هيپوتيروئيدي مادرزادي، كر و لالي مادرزادي و كاهش بهره هوشي همراه است .
دکتر اباصلتی با تاکید بر اينكه برخی معتقد هستند که نمك دريا مي تواند املاح ديگر مانند منيزيم و كلسيم را تامين كند، خاطر نشان کرد: این عقیده درست نيست زيرا در مقداري كه نمك بايد مصرف شود (كمتر از ۵ گرم درروز) ، مقدار كلسيم و منيزيمي كه به بدن مي رساند آنقدر ناچيز است كه كاملا قابل چشم پوشي است ضمن اينكه، اين املاح را ازساير منابع غذايي مي توان دريافت كرد و با مصرف نمك يددار تصفيه شده البته به مقداركم هدف اين است كه يد كافي به مردم كشور رسانده شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: به منظور اطلاع رسانی بیشتر به مردم بسیج ملی حساس سازی افزایش پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۱۷ آذر تا ۲۱ دی ماه در حال اجراست.