از آغاز سال نوی میلادی و در راستای بهبود اوضاع زیست محیطی، ارایۀ رایگان کیسههای پلاستیکی در تمام سوپرمارکتهای ترکیه ممنوع شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ،کیسه های پلاستیکی در سوپرمارکت های ترکیه از آغاز سال میلادی فروشی شد.مراد کوروم وزیر شهرسازی و محیط زیست ترکیه در جلسه ای که در اتاق بازرگانی آنکارا تحت عنوان افزایش درک مردمی از مسایل زیست محیطی برگزار شد
با اشاره به اینکه از آغاز سال نوی میلادی و در راستای بهبود اوضاع زیست محیطی، ارایۀ رایگان کیسه های پلاستیکی در تمام سوپرمارکت های کشور ممنوع و مخاطیان با جریمه های نقدی شدید مواجه خواهند شد، گفت: در چهار روزی که از اجرایی شدن این طرح می گذرد مصرف کیسه های پلاستیکی به نصف رسیده است و قصد داریم تا مصرف سرانۀ کیسه های پلاستیکی را از 440 کیسه در سال 2018 به 40 کیسه در سال 2025 برسانیم.
کوروم با اشاره به اینکه میزان جمع آوری پلاستیک های دور ریزی شده فقط به یک درصد می رسد، گفت: هزینه جمع آوری این پلاستیک ها 100 برابر هزینۀ تولید آن است، به همین دلیل هیچ تولید کننده ای زحمت جمع آوری و بازیابی آنرا به خود نمی دهد.
دولت ترکیه همه سوپرمارکت ها را موظف به فروش کیسه های پلاستیکی به بهای 25 قروش (حدود 4 سنت) کرده است که 10 قروش آن نزد فروشنده به عنوان هزینه تولید باقی مانده و 15 قروش بقیه نیز به دولت پرداخت می شود.
پلاستیک به عنوان ماده ای که تولید آن بسیار کم هزینه است از وسایل آشپزخانه گرفته تا بسیاری از لوزام دیگر در زندگی روزمرۀ همۀ مردم، جای بسیاری را اشغال می کند. این فرآرودۀ نفتی به لحاظ بیولوژیک یک ماده غیرقابل تجزیه بوده که می تواند هزاران سال در طبیعت باقی بماند و در صورت اقدام به نابودی به طور دستی باعث تولید گازهای سمی می شود که ضررهای بیشتری به محیط زیست می زند.
مصرف کیسه پلاستیکی در ترکیه تا پیش از سال 2019 سالانه به 30 تا 35 میلیارد عدد می رسید.
از سوی دیگر یاووز اراوغلو رییس بنیاد تحقیقات و آموزش صنایع پلاستیک ترکیه می گوید در پی کاهش مصرف و در نتیجه کاهش تولید پلاستیک احتمالا 10 هزار کارگر بیکار شوند، به همین دلیل یا دولت باید زمینه های روی آوردن تولید کنندگان کیسه های پلاستیکی به بخش های دیگر صنعتی را فراهم آورد و یا راه دیگری برای حفاظت از محیط زیست پیدا کند.
با صدا و مصاحبه ها:
1- مراد کوروم وزیر محیط زیست ترکیه
2و3- شهروندان