تاکنون ۵۹ اثر معنوی کهگیلویه و بویراحمد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد،مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان گفت:از این تعداد ۵۳ اثر آن بعد از پیروی از انقلاب اسلامی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
محمود باقری افزود:باروت سازی،پشم زنی سنتی،هلهله گرگ و ادوات کشاورزی از جمله آثار معنوی استان بوده که ثبت ملی شده است.
وی ادامه داد:امسال همچنین ۱۵ فقره پرونده از میراث معنوی استان شامل غذاهای محلی و ثبت عروسک لیلی و تخته (تحته) نیز برای گرفتن شماره ثبت به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور ارسال شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: تعیین حریم ۲۵ محوطه تاریخی از دیگر برنامههای اجرا شده برای صیانت از هویت ملی نیاکان ایرانی در این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
وی افزود: تپه تاریخی ده وه، محوطه تاریخی خیرآباد، کاروانسرای خان عوض، گنبد لیشتر و محوطه باباکلان از مهمترین مناطق تاریخی تعیین حریم شده در استان است.
باقری مرمت ۱۵۰ قلم شی از اشیای تاریخی موزه یاسوج، ۲۰ تک بنای تاریخی و ۱۴ مجموعه تاریخی استان را از دیگر برکات انقلاب دانست و اضافه کرد:نصب تابلو و نشانه گذاری قوانین حاکم بر میراث فرهنگی در ۱۲ سایت مهمی تاریخی و پیشنهاد ۲ اثر تاریخی میراث فرهنگی شامل تنگ سولک و بافت تاریخی دهدشت برای ثبت در آثار جهانی از دیگر تلاشهای انجام شده در دوران نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.
وی گفت:گنبد لیشتر،پل پریم،پل ساسانی و مسجد مورک از جمله تک بناهای تاریخی مرمت شده و خانه چراغ چشم، خانه اسفندار و خانه فرهمندیان از جمله بناهای تاریخی مرمت شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی در استان است.