حضور نظاميان امريکايي در عراق تهديدي براي امنيت منطقه
مواضع ترامپ در باره حضور نظاميان امريکايي در عراق با مواضع دولت بغداد مبني بر اينکه اجازه نخواهد داد از خاک يا حريم هوايي اين کشور عليه کشورهاي همسايه استفاده شود در تضاد است.
امريکا سال 2003 بر اساس سناريوي دروغ از بين بردن تسليحات کشتار جمعي به عراق لشکر کشي کرد و اين کشور را به اشغال خود در آورد. اما دولت سابق اوباما در پايان سال 2011 اين نيروها را از عراق خارج کرد. شکست دخالت هاي جان کري وزير امور خارجه وقت امريکا در تعيين سرنوشت عراقي ها در دوره نخست وزيري نوري مالکي که هدفش به قدرت رساندن مهره هاي نزديک به واشنگتن بود سبب شد تا زمينه پيدايش داعش در عراق آماده شود و ابوبکر البغدادي سرکرده اين گروه که در آن مقطع در زندان نظاميان امريکايي بوکا زنداني بود تحت تعليم سرويس هاي اطلاعاتي امريکا قرار گرفته و پس از مدتي آزاد شود و گروه تروريستي مخوف داعش را تشکيل دهد.
دونالد ترامپ رئيس جمهور فعلي امريکا بر اساس همين اطلاعات در رقابت هاي انتخاباتي خود با هيلاري کلينتون اعتراف کرد که دولت اوباما داعش را به وجود آورده است و به بهانه مبارزه با اين گروه تروريستي بود که نظاميان امريکايي بار ديگر تحت عنوان ائتلاف ضد داعش به عراق بازگشتند.
ترامپ در رقابت هاي انتخاباتي خود بارها با تاکيد بر اينکه امريکا در خاورميانه7 تريليون دلار هزينه کرده اما هيچ دستاوردي نداشته است وعده داده بود که در صورت انتخاب شدن نظاميان امريکايي را به خانه باز خواهد گرداند و سرانجام او سه هفته پيش در توئيتي اعلام کرد که نظاميان امريکايي را از سوريه خارج خوهد کرد.
ترامپ همزمان با ايام سال نو ميلادي سرزده به پايگاه نظاميان امريکايي در عراق رفت اما در آنجا تاکيد کرد که نظاميان امريکايي در عراق باقي خواهند ماند و از آنجا سوريه و ايران را تحت نظر خواهند داشت.
اين موضع گيري ترامپ به اين معني است که حضور نظاميان امريکايي در خاک عراق بر خلاف خواست دولت و ملت عراق تهديدي براي کشورهاي همسايه است که روابط مستحکمي با بغداد دارند. دولت بغداد بارها اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد از خاک و حريم هوايي اين کشور عليه کشورهاي همسايه استفاده شود.
اما وقعيت اينجاست که نحوه سفر ترامپ به عراق بر اين نکته صحه مي گذارد که دولت امريکا براي استقلال و حاکميت دولت عراق ارزشي قائل نيست و چه بسا هر گاه منافعش اقتضا نمايد ممکن است ک تحرکاتي را عليه کشورهاي همسايه انجام دهد که امنيت اين کشور را نيز با تهديد روبرو سازد.
اقدام امريکا به سازماندهي مجدد گروه تروريستي منافقين در عراق از جمله اقداماتي است که با حسن همجواري و روابط برادرانه بغداد/ تهران در تضاد است و رفتار دولت امريکا اين ضرورت را ايجاد مي نمايد که دولت و پارلمان عراق براي دور کردن تهديد از منطقه تصميمي شجاعانه در خصوص حضور نظاميان امريکايي در خاک خود اتخاذ نمايند.
«محمد البلداوی» یکی از نمایندگان ائتلاف البناء در پارلمان عراق روز يکشنبه تاکید کرد که نظامیان آمریکایی مجددا عناصر گروهک تروریستی«منافقين » را به عراق بازگردانده اند و به آنها آموزش مي دهند.
به گفته اين نماينده عراقي پیشنویس طرح اخراج نیروهای بیگانه از خاک این کشور به کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق رسیده است. و حالا بايد ديد دولت وپارلمان اين کشور در خصوص اخراج نظاميان امريکايي از خاک اين کشور چه تصميمي اتخاذ خواهند کرد. به ويژه اينکه داعش در عراق با رشادت نيروهاي حشدالشعبي و ارتش عراق و مشاوره نظامي ايران شکست خورده است و ديگر بهانه اي براي حضور نظاميان امريکايي در اين کشور وجود ندارد.
--------------------------------
رضا محمدمراد