آیا آمریکا شبکه جهانی تجارت مواد مخدر را درافغانستان هدایت می کند؟
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از پایگاه اینترنتی اولوسال، یک تحلیلگر ترکیه ای نوشت افغانستان پس از حمله آمریکا به مرکز جهانی تولید و قاچاق مواد مخدر تبدیل شده است. آثار اشغال افغانستان به صورت افزایش مصرف هروئین به آمریکا خود را نشان داد به گونه ای که مصرف هروئین در آمریکا بیست برابر افزایش یافته است.
پایگاه اینترنتی اولوسال کانال، در مقاله ای به قلم سونر پولات آدمیرال بازنشسته ترکیه با عنوان «دولت است و یا سرکرده مواد مخدر»نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که تعداد نیروهای نظامی آمریکا را در افغانستان کاهش خواهد داد. اعلام نظر ترامپ در محافل مختلف آمریکا مورد بحث و مناقشه قرار گرفته است. بعد از آنکه آمریکا افغانستان را اشغال کرد، تولید و صادرات مواد مخدر از افغانستان به صورت روز افزون به بازار جهانی ادامه دارد. آثار اشغال افغانستان به صورت افزایش مصرف هروئین به آمریکا خود را نشان داد. همزمان با ادامه اشغال آمریکا در افغانستان مصرف مواد مخدر و به ویژه هروئین در آمریکا افزایش یافت.
بنا به گزارشهاي تحقیقات علمی از سال 2001 تاکنون مصرف هروئین در آمریکا بیست برابر افزایش یافته است. معتادان هروئین در آمریکا قبل از سال 2001 میلادی 189 هزار نفر بود . این رقم در سال 2013 به 3.8 میلیون نفر رسید. تخمین زده می شود که در حال حاضر بیش از چهار میلیون آمریکایی مبتلا به مصرف هروئین هستند. اشغال افغانستان مردم آمریکا را نیز مورد هدف قرار داد. حکومت طالبان در سال 2001 میلادی کشت خشخاش را ممنوع اعلام کرد و90 درصد اراضی کشت خشخاش فعلی به کشت و تولید سایر محصولات کشاورزی اختصاص داشت. اما بعد از اشغال افغانستان در 7 اکتبر 2001 میلادی، اراضی کشاورزی به کشت خشخاش تبدیل شد. بنا به گزارش سازمان ملل متحد مساحت مزراع کشت خشخاش 50 برابر افزایش یافت. در سال 2017 میلادی بیش از 9 هزار تن خشخاش تولید شده است و از هر یک تن خشخاش صد کیلو گرم هروئین خالص بدست می آید. بنا به همان گزارش تحقیقاتی بین المللی 93 درصد هروئین تولید شده در جهان از 328 هزار هکتار مزارع کشت خشخاش افغانستان بدست می آید. تجارت هروئین بسیار سود آور است. قیمت یک گرم هروئین خالص 902 دلار است. یک کیلو گرم هروئین حدود یک میلیون دلار قیمت دارد. حجم تجارت هروئین در جهان بیش از 500 میلیارد دلار است. درآمد حاصله از مواد مخدر افغانستان در بانکهای کشورهای غربی پول شویی می شود. البته معلوم است که کدامیک از بانکهای غربی به پولشویی مواد مخدر اقدام می کنند اما در گزارش سازمان ملل متحد نام بانک ها ذکر نشده است. درآمد حاصل از تجارت مواد مخدر در آمریکا با منشا افغانستان که به صورت توزیع پراکنده وجزئی انجام می گیرد 712 میلیارد دلار است. در حالیکه بودجه دفاعی آمریکا در سال 2019 میلادی 717 میلیارد دلار است.
همه این ارقام صحت دارد و از نتایج تحقیقات سازمان ملل متحد و دانشگاه های آمریکا به دست آمده است. از قرار معلوم یکی از اهداف آمریکا برای اشغال افغانستان، تولید و قاچاق و توزیع مواد مخدر و تجارت بین المللی هروئین تحت مدیریت و نظارت سری سازمان اطلاعات مرکزی و جاسوسی سیا CIA آمریکا است. به احتمال زیاد سیا درآمد حاصله از تجارت هروئین را برای تامین هزینه های اجرای عملیات کثیف و پنهان در کشورهای مختلف به کار می گیرد. در داخل آمریکا نیز تحت نظارت و مدیریت سیا یک گروه فشار و لابی مواد مخدر بسیار موثر فعال وجود دارد. دلیل مقاومت در مقابل خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان ، درآمد حاصله از ادامه تجارت بین المللی هروئین است. زیرا درآمد مواد مخدر و هروئین معادل بودجه دفاعی آمریکاست .
این حقایق را مقامات دولت آمریکا که یک دولت متکی بر تحلیل مسائل و آمارگیری دقیق است نمی داند؟ چرا مقامات آمریکا درباره این حقایق و افزایش بیست برابری تعداد معتادان مواد مخدر در آمریکا سکوت کرده اند. آیا این حقایق و اطلاعات نیز جزئی از اسرار سری و بخشی از امنیت ملی “nationalsecurity” دولت آمریکاست؟ متاسفانه دولت ترکیه ماموریت نیروهای مسلح ترکیه را در افغانستان را از 6 ژانویه به مدت دوسال تمدید کرد. دولت ترکیه باید در اولین فرصت نیروهای مسلح خود را از افغانستان خارج کند. زیرا آمریکا برای تحقق اهداف کثیف خود افغانستان را تحت اشغال نگه داشته است. البته آمریکا با اشغال افغانستان اهداف ژئوپلیتیک را نیز دنبال می کند. آمریکا تنها برای حفظ منافع خود در افغانستان حضور دارد. در شرایطی که در آمریکا درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان جرو بحث و مناقشه ادامه دارد، ادامه حضور نظامی ترکیه در افغانستان هیچگونه منافعی برای ترکیه دربر ندارد و توجیه پذیر نیست. ترکیه نباید دربازی دیگران نقش بازی کند و باید صحنه بازی را خودش طراحی و بازی کند.