کلاس آموزشی - توجیهی اصول بهداشت شیرخام ویژه متصدیان و فعالان عرصه تولید، جمع آوری و توزیع شیرخام در سبزوار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار امروز با بیان این مطلب گفت: شیر و محصولات لبنی به علت وجود ترکیباتی مانند پروتئین، چربی، لاکتوز و املاح مختلف برای زندگی و سلامتی انسان ضروری است.
دکتر جغتایی افزود: بنابر این شیر مصرفی باید دارای کیفیت مطلوب و عاری از هر گونه آلودگی باشد تا هم نیازهای جامعه را تامین و هم از انتقال بیماری های گوناگون جلوگیری کند.
مدرس کلاس آموزشی شیر نیز گفت: به علت داشتن مواد و ترکیبات اصلی حیاتی، محیط مناسبی برای رشد میکروب ها است.
جواد خوش گفتار افزود: با شناخت عوامل موثر در حفظ کیفیت بهداشتی شیر مانند بهداشت دام و جایگاه آن، نحوه دوشش، صاف کردن، سردکردن سریعتر شیر، بهداشت وسایل شیردوشی، تانکرهای حمل شیر، آب مورداستفاده در دامداری ها می توان برای جلوگیری از فساد و بالا رفتن بار میکروبی آن اقدام کرد.
وی گفت: شير خام سالم عبارت است از مايع مترشحه و دست نخورده حاصل از دوشش كامل پستان دام سالم (گاو،گوسفند، بز، گاوميش، شتر و غيره) كه با اصول صحيح ، تغذيه و نگهداري شده باشد،
خوش گفتار افزود: شير بايد درشرايط بهداشتی دوشيده شده و آب و هيچ ماده ديگری به آن اضافه و يا از آن كم نشده باشد.
او گفت: مضرات افزودنی به شیر از قبیل سود پرک جوش شیرین باعث عوارض سوء و برخی مشکلات بهداشتی مصرف کننده می شود.
شهرستان سبزوار دارای 12 مرکز جمع آوری شیرخام با ظرفیت اسمی روزانه صد تن است.