در صورت دریافت هزینه از ورزشکاران؛
با فدراسیونهای متخلف برخورد میشود
معاون وزیر ورزش گفت: وزارت ورزش با فدراسیونهایی که از ورزشکاران خود هزینه اعزام دریافت میکنند، برخورد خواهد کرد.
محمدرضا داورزنی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما اعزام ورزشکاران به برخی مسابقات با با هزینه شخصی را نادرست اعلام کرد و گفت: بعضی از مسابقات از طرف میزبان سهمیه بندی میشود که در آن تیم ملی اعزام میشود، اما در چند رشته که به ویژه انجمن یا سبک هستند، میزبان مسابقات را به صورت آزاد برگزار میکند و جوایز نقدی دارد که ورزشکار به درخواست خود با هزینه شخصی اعزام میشود.
وی افزود: فدراسیونها حق ندارند از هیچ ملی پوشی برای مسابقات رسمی کسب سهمیه المپیک، آسیایی و جهانی هزینه دریافت کنند. وزارت ورزش با این کار مخالف است و قطعا با فدراسیونهای متخلف برخورد خواهد کرد.
اجازه نمیدهیم ورزشکاران دچار مشکل شوند
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزیر ورزش و جوانان در خصوص نداشتن مربی برخی ورزشکاران و مشکلات هزینهای آنها برای برپایی اردوهای تدارکاتی گفت: مجموعه فدراسیونهایی که برای کسب سهمیه المپیک تلاش میکنند، با توجه به زمان بندی تا المپیک مدیریت مالی دارند و برنامه ریزی میکنند تا برای کسب سهمیه و برگزاری اردوهای خود مشکلی نداشته باشند. قطعا وزارت ورزش هم با نشستهای تخصصی با فدراسیونهای مربوطه هماهنگیها را خواهد داشت تا زمان از دست نرود و ورزشکاران دچار مشکل نشوند.
وی درباره اعتبارات وزارت ورزش و جوانان در سال ۹۸ افزود: دولت بودجه جداگانه به وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و پارالمپیک برای سال آینده اختصاص داده است که درصدی در ردیفهای مختلف دارد. سعی شده که در برخی موارد ۲۰ تا ۲۵ درصد و در برخی دیگر حدود هشت درصد با افزایش همراه شود.
داورزنی گفت: تلاش وزارت ورزش و فدراسیونهای ورزشی طوری است که با برنامه ریزی در مدیریت بهینه منابع داشته باشند، چرا که سال سختی پیش رو داریم، ورزشکاران برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ آماده میشوند و در کنار آن در رقابتهای آسیایی و جهانی هم شرکت میکنند.
اعزامهای ورزشی اولویت بندی میشود
وی با اشاره به نوسانات قیمت ارز و مشکلات سفرهای برون مرزی برای فدراسیونهای ورزشی گفت: با توجه به اینکه هزینههای برون مرزی از جمله ثبت نام در مسابقات و اردوهای خارجی برای ما با افزایش قیمت همراه شده است، مجبوریم اعزامها را اولویت بندی کنیم به ویژه برای المپیکیها که نیاز به سهمیه دارند. تلاش وزارت ورزش این است که با توجه به اعتبارات موجود، مدیریت منابع را جدیتر در نظر بگیرد و با تعامل خوب بین فدراسیونها و کمیته ملی المپیک مشکلی برای برنامهها نداشته باشیم.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: مجموعه منابع مالی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در بخش هزینهای و عمرانی است که در بخش عمرانی برخی زیرساختهای عمومی ورزش کشور به استانها تعلق میگیرد که از محل ردیف ۲۷ صدم درصد از ارزش افزوده اخواهد بود. تلاش زیادی صورت گرفته است تا با کمک استانها در این بخش مشکلی نداشته باشیم.
ضرورت درآمدزایی برای فدراسیونها
وی به ضرورت درآمدزایی فدراسیونهای ورزشی اشاره کرد و افزود: برخی فدراسیونهای از طریق حامیان مالی توانسته اند، درآمد داشته باشند تا تنها وابسته به بودجه وزارتخانه نباشند و بر همین اساس برنامههای خود را طراحی کردند. در واقع فدراسیونها در ردیف اعتبارات ورزش کشور بودجه خاصی ندارند، اما بودجه خود را از ردیف اعتبارات تخصیص یافته از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به عنوان کمک دریافت میکنند و این بدان معنی نیست که تنها باید با بودجه دولتی فعالیت کنند.
داورزنی افزود: فدراسیونهایی را مثل فوتبال، کشتی، تکواندو، والیبال و ووشو داریم که تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد از بودجه دولتی استفاده میکنند و سایر هزینههای خود را از طریق درآمدزایی و استفاده از حامیان مالی تامین کرده اند.
رییس بازنشسته نداریم
وی در خصوص بحث بازنشستهها در ورزش گفت: با توجه به قانون ابلاغی، همه دستگاهها از جمله وزارت ورزش ملزم به اجرای آن بود و حالا رئیس فدراسیونی نداریم که بازنشسته باشد. برای فدراسیونهایی که شامل قانون بازنشستگی بودند، سرپرست انتخاب شد و برای فرآیند انتخابات مراحل نام نویسی از نامزدها و تایید صلاحیتها هم انجام میشود.
معاون وزیر ورزش مشکل برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیونها را موضوع بازنشستگی روسای هیئتهای ورزشی استانها دانست و افزود: اساسنامه را باید به گونهای اصلاح کنیم که از بین هزار و ۴۰۰ هیئت ورزشی مرکز استان و ۱۴ هزار هیئت شهرستان، اگر قانون بازنشستگی شامل آنها شود، بار مالی زیادی برای دولت خواهد داشت و ظرفیتهای مختلفی را هم از دست میدهیم، چون تعداد زیادی مربی و معلم بازنشسته که سرمایههای ورزشی هستند را داریم که در صورت کنار رفتن آنها به ورزش کشور لطمه خواهد خورد.
مجامع انتخاباتی و تعییت تکلیف هیئتها
وی ادامه داد: دیوان محاسبات کشور، روسای هیئتها را شامل قانون بازنشستگی نمیداند و با استعلامی که از معاون حقوقی رئیس جمهور صورت گرفته، این بخش هم این موضوع را تایید کرده است، اما همچنان منتظر پاسخ مجلس هستیم. فکر میکنم فرصت داریم از روسای هیئتهای بازنشسته باز هم استفاده کنیم، چون این پست شغل محسوب نمیشود که از آن حقوقی دریافت شود. تا چند روز آینده این موضوع تعیین تکلیف میشود و میتوانیم مجامع انتخاباتی را برگزار کنیم.
داورزنی به موضوع کرسیهای بین المللی برخی از افراد بازنشسته ورزش اشاره کرد و گفت: یکی از بحثهایی که در مرکز پژوهشهای مجلس مطرح شد، استفاده از همین افراد بازنشسته است که دارای کرسیهای بین المللی هستند. چون فدراسیونهای ورزشی نهادهای عمومی غیردولتی هستند، طبیعی بود که ابتدا باید قانون منع به کارگیری بازنشستگان را عملی میکردیم، سپس بحث کرسیهای بین المللی مطرح میشد. در آئین نامه مجامع فدراسیونهای ورزشی آمده است که افراد ۳۰ تا ۷۰ سال حق شرکت در انتخابات را دارند بر این اساس با حضور چند دوره در پست ریاست میتوانند کرسی بین المللی را هم بگیرند.
کرسیهای بین المللی حفظ میشود
وی افزود: با حمایت فدراسیونها و توانمندی اشخاص سعی بر حفظ این کرسیها وجود دارد و تعامل باید به گونهای دنبال شود که فدراسیونهای ملی بتوانند افراد بازنشسته را در مجامع بین المللی کماکان حفظ کنند تا آن کرسی هم از بین نرود و این مشکل در کاراته، جودو، هندبال و سایر فدراسیونها برطرف خواهد شد.
ساخت و سازهای بعد از انقلاب
معاون وزیر ورزش به دستاوردهای ۴۰ ساله ورزش کشور بعد از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم دستاوردهای ورزش را به چهار دهه تقسیم کنیم نمیتوان آن را با قبل از انقلاب قیاس کرد. در دهه اول درگیر سالهای ابتدای پیروزی انقلاب و بعد از آن هم جنگ تحمیلی بودیم که ثبات لازم در ورزش وجود نداشت، اما بعد از آغاز بحث سازندگی حالا در اکثر شهرهای کوچک و بزرگ کشور به جرات میتوانم بگویم که چندین هزار سالن ورزشی و امکانات زیرساختی در این ۴۰ سال ساخته شده است.
وی افزود: باید به از استادیومهای مختلف پنج تا ۷۵ هزار نفره در کشور مثل ورزشگاه یادگار امام تبریز، نقش جهان اصفهان، ثامن مشهد و فولاد اهواز، تا سالنها و مجموعههای اختصاصی اشاره کرد که در این مدت ساخته شده است و حالا هم حدود چهار هزار پروژه نیمه تمام در حال ساخت در کشور داریم. قبل از انقلاب جمعیت ایران ۳۳ میلیون نفر بود و حالا به ۸۰ میلیون نفر رسیده است، جمعیت ورزشکار سازمان یافته هم به همین تعداد ۱۰ برابر شده است، در صورتی که سال ۵۶، ۳۰۰ هزار ورزشکار داشتیم و حالا بیش از سه میلیون ورزشکار در قالب رشتههای مختلف فعالیت میکنند.
رشد ورزش بانوان
داورزنی با بیان اینکه بانوان نسبت به قبل از انقلاب با جهش خوبی پیشرفت کرده اند، گفت: قبل از انقلاب ورزش بانوان تنها در هفت رشته در مسابقات بین المللی شرکت میکرد و این تعداد حالا به ۴۵ رشته افزایش یافته است. تعداد مربیان، داوران و ورزشکاران هم نسبت به گذشته قابل قیاس نیست.
وی افزود: حضور بانوان با پوشش اسلامی در مسابقات مختلف دستاوردها و بازتابهای زیادی داشته است، به عنوان مثال تیم ملی والیبال بانوان بعد از ۳۸ سال به مسابقات آسیایی اعزام شد که در آن دوره تمام رسانههای استرالیایی به بهترین نحو آن را پوشش دادند که بهترین راه شناسایی ارزشهای انقلاب اسلامی همین موضوع است.
هنوز با انتظارات موجود قانع نیستیم
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: در رشتههای وارداتی مثل ووشو، کاراته و تکواندو در حال حاضر بهترین جایگاه جهانی را داریم، در والیبال قبلا جایگاهی نداشتیم، اما حالا در بین هشت تیم برتر جهان هستیم، بسکتبال و فوتبال هم شرایط خاص خود را دارند و در آنها پیشرفت کرده ایم. با این حال این بدان معنا نیست که کاستی نداریم و باید به شرایط مطلوب برسیم. با انتظاراتی که از خودمان داریم، هنوز فاصله وجود دارد و باید به مانند بخشی که در سند چشم انداز ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده استف برسیم. در بعضی از رشتهها باید حرف اول را در آسیا بزنیم و در برخی دیگر باید بین برترینهای جهان باشیم.
معاون وزیر ورزش به فعالیت وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم و نیز نیروهای مسلح در ورزش اشاره کرد و افزود: ورزش با وجود این همکاریها حضوری قدرتمند دارد و با توجه به همه مشکلات و سختیها توانسته است، رشد قابل توجهی در چهار دهه گذشته داشته باشد.
کمتر دروغ بگین
از مردم که خجالت نمیکشین از خدای سبحان خجالت بکشین