سرپرست مرکز ملي مطالعات راهبردي کشاورزي و آب اتاق ايران در خراسان رضوي : 50 سال سوء تدبیر در زمینه آب سبب شده است فقط پنج سال تا بروز فاجعه عمومی آب در کشور فاصله داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،سرپرست مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران دیشب در
سید محمد حسین شریعتمدار افزود: هنوز یک راهبرد جامع، فراگیر و ملی با زمان بندی مناسب و مورد وفاق حاکمیت و بخش خصوصی برای رفع این مشکل وجود ندارد.
دبیر طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمین مدیریت منابع آب ایران نیز در این همایش گفت: خراسان رضوی 21 درصد کسری مخزن آبهای زیرزمینی کشور را به خود اختصاص داده است.
عبدالله فاضلی افزود: در استانهای سه گانه خراسان و سیستان و بلوچستان سالانه 8.5 میلیارد مترمکعب از سفره های آب زیرزمینی برداشت می شود که این رقم باید حداکثر پنج میلیارد متر مکعب باشد.
وی گفت: سالانه شاهد نیم متر افت در آبخوانهای این چهار استان شرقی کشور هستیم.
احمد علی کیخا ،رئیس کمیسیون کشاوری، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: ریشه های فقر در استان سیستان و بلوچستان در توسعه بخش های دیگر کشور است و آنچه در شرق کشور از فقر و ناکامی و تنگدستی مشاهده می شود معلول سیاستهای نادرست توسعه ای است.
مدیر کل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره وری آب و آبفای کشور نیز گفت: راهکارهای تامین آب منجر به کاهش مصرف آب نمی شود و این راهکارها فقط باید تا زمانی که ناپایداری در منابع آب ایجاد نشده است پیگیری شود.
دکتر بنفشه زهرایی افزود: هم اکنون جز کاهش تلفات مصرف آب و افزایش ظرفیت تامین آب کاری از دست دولت بر نمی آید و اصل اقدام یا همان سازگاری با کم آبی باید توسط بخش خصوصی انجام شود.
وی گفت ایجاد سازمانهای مدیریت آبریز در وزارت نیرو در حال پیگیری است که در این سازمانها بر مشارکت ذینفعان از جمله فعالان بخش کشاورزی تاکید می شود.
سرپرست مرکز اقلیم شناسی سازمان هواشناسی کشور نیز در این همایش گفت: دما در کل کشور افزایش یافته و از جمله در خراسان رضوی دما 1.1 درجه سانتیگراد نسبت به دوره پایه افزایش داشته است.
ایمان بابائیان افزود:پیش بینی می شود در آینده بدترین وضعیت اقلیمی را منطقه زاگرس از نظر افزایش دما و کاهش باران داشته باشد.
نخستین همایش ملی مدیریت آب در شرق کشور دیروز به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد برگزار شد.