تداوم بحران مالی ایتالیا در سال ۲۰۱۸ موجب گسترش بیکاری و افزایش بدهی دولتی این کشور به بیش از دو هزار و سیصد میلیارد یورو شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از رم، انتخابات سیاسی ایتالیا، شکست جناح حاکم چپگرا و پیروزی احزاب عوامگرا و راست افراطی، تنش میان رم و بروکسل بر سر لایحه بودجه و سیاست های اتحادیه اروپایی، ادامه بحران آوارگان و کشته شدن بیش از دو هزار نفر از آنان در دریای مدیترانه و تداوم مشکلات اقتصادی از جمله رویدادهای مهم ایتالیا در سال 2018 میلادی بود.
در نیمه سال 2018، ائتلاف 2 حزب پیروز در انتخابات سیاسی ایتالیا یعنی «جنبش پنج ستاره» به رهبری لوییجی دی مایو و حزب «اتحاد» به رهبری ماتئو سالوینی، به تشکیل دولت پوپولیستی راستگرای این کشور به نخست وزیری جوزپه کونته منجر شد. گرایشهای ضد سیاستهای مالی و به ویژه مهاجرتی اتحادیه اروپا دولت جدید ایتالیا آنچنان شدید بود که صدای اعتراض نهادهای بزرگ حقوق بشری را هم بلند کرد. ریکاردو نوری، سخنگوی سازمان عفو بین الملل به خبرنگار صدا و سیما در رم گفت: « سیاست های ضد مهاجرتی دولت ایتالیا موجب درد و رنج مهاجران و نقض حقوق آوارگان شده است.دولت ایتالیا همچنین علاوه بر بستن بندرهای خود بر روی مهاجران با تصویب لایحه جدیدی اخراج انان را از ایتالیا اسان تر کرده است».
سال 2018 برای ایتالیا همراه با بلاهای طبیعی از جمله زیر آب رفتن شهر ونیز، ریزش پل بزرگ شهر جنووا، فوران های کوه اتشفشان اتنا، زمین لرزه، رانش زمین، توفان و از ریشه درآمدن بیش از یک میلیون درخت در شمال این کشور بود که بر مشکلات مردم ایتالیا به ویژه زلزله زدگانی که سالهاست در انتظار بازسازی اماکن مسکونی خود هستند، افزود.
کارمینه لیتزا، یکی از مسئولان ستاد حوادث غیرمترقبه ایتالیا در یک برنامه تلویزیونی گفت: « مشکل ما در ایتالیا عمدتا به بروکراسی (دیوان سالاری) مربوط می شود به این معنا که بودجه برای بازسازی مناطق تخریب شده اختصاص داده می شود اما قوانین دست و پا گیر موجب می شود که مناطق زلزله زده با چند سال تاخیر بازسازی بشوند».
تداوم بحران مالی ایتالیا که به صورت ساختاری اقتصاد این کشور را در چنگال خود می فشارد در سال 2018 نیز موجب گسترش بیکاری و افزایش بدهی دولتی این کشور به بیش از دو هزار و سیصد میلیارد یورو شد. لوکا بیانکی،کارشناس اقتصادی و رئیس انجمن توسعه اقتصادی جنوب ایتالیا گفت: « متاسفانه مشکلات اقتصادی باعث شده در سالهای اخیر شمار جوانان ایتالیایی به ویژه افراد دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی که برای پیدا کردن کار و شرایط زندگی بهتر کشور را ترک می کنند، افزایش پیدا کند. هر سال بیش از یک صد هزار نفر به دیگر کشورهای اروپایی مهاجرت می کنند».
در همین حال جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا در نشست مطبوعاتی آخر سال خود بار دیگر بر سیاست های ضد مهاجرتی و ضد اتحادیه اروپایی دولت این کشور تاکید کرد. ایتالیا در حالی سال 2018 را پشت سر می گذارد که خود را برای مواجهه با انتخابات تعیین کننده پارلمان اروپا در سال 2019 میلادی آماده می کند. انتخاباتی که می تواند به فرصتی برای پیروزی احزاب عوامگرا و مهاجر ستیز در اروپا، مانند احزاب حاکم بر ایتالیا، تبدیل شود.