شیراز ، میزبان کارگاه پایش بیماری های ماهیان گرمابی
جلسه پایش و کنترل بیماریهای ماهیان گرم آبی با حضور کارشناسان در شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان فارس گفت: این جلسه با هدف اجرای برنامه مراقبتی بیماری هرپس ویروس ماهیان کوی (KHV) و پیشگیری از ورود احتمالی عامل بیماری زا به استان، با توجه به تلفات گسترده ماهیان گرم آبی در یکی از کشورهای همسایه برگزار شد .
منصور بستانیان با بیان اینکه این بیماری به صورت طبیعی تنها از ماهی کپور معمولی و گونههای آن مانند ماهی کوی گزارش شده است، افزود: رعایت اصول امنیت زیستی توسط تمامی آبزی پروران، تشدید کنترل حمل و نقل آبزیان، شست و شو و ضدعفونی وسایل و اطلاع رسانی و آگاه سازی سازمانها و نهاد مرتبط ضروری است.
وی گفت: تمام گروهای سنی ماهی کپور و گونههای آن به این بیماری حساس بوده و تلفات در جمعیت ماهیان مبتلا به حدود ۸۰ درصد میرسد.
کوی هرپس ویروس (KHV) مسبب اصلی رخداد یک بیماری (KHVD) با مرگ و میر زیاد در ماهیان کوی و کپور معمولی است.
علائم ماهیان آلوده به KHV، کاهش فعالیت شنا، فرورفتگی چشمها و افزایش تولید موکوس روی پوست و بالهها است.
استان فارس مقام چهارم تا ششم تولید انواع ماهی در کشور را دارد.
۱۲ واحد صنایع شیلاتی با اشتغال زایی ۲۳۷ نفر، ۲۵۳ مرکز خردهفروشی و هفت مرکزعمده فروشی آبزیان در استان فارس فعالیت دارند.