روزنامه انگلیسی نوشت: با وجود اذعان به جنایات جنگی عربستان در یمن، انگلیس به مذاکرات خود برای فروش سلاح به این کشور ادامه داده است.
خاشقجی در دوم اکتبر در کنسولگری عربستان به دست مقامات سعودی کشته شد. قتل وی محکومیت جهانی و درخواست کشورها را برای تجدید نظر در روابط با ریاض در پی داشت.
در حالی که دولت انگلیس خواستار پاسخ عربستان به مرگ این ناراضی سعودی بود، مقامات تجاری انگلیس که مسئول فروش سلاح هستند، به برگزاری جلساتی با همتایان سعودی خود ادامه دادند.
در چهاردهم و بیست و دوم اکتبر هیئتی از سازمان امنیت و دفاعی - دفتری در وزارت تجارت بین المللی انگلیس که مسئول صادارت تسلیحات برای شرکت های انگلیسی است - به ریاض سفر کرد. دومین جلسه آن ها همزمان شد با سخنرانی جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس در پارلمان که طی آن وی به شدیدترین لحن ممکن قتل خاشقجی را محکوم کرد.
هانت لغو سفر برنامه ریزی شده لیام فاکس، وزیر تجارت انگلیس، به ریاض را اعلام کرد. با این حال حرفی درباره ادامه برگزاری جلسات درباره فروش سلاح نزد.
حتی پیش از قتل خاشقجی نیز دولت انگلیس برای توقف صدور سلاح به عربستان سعودی به علت اتهامات وارد شده به این کشور درباره ارتکاب جنایات جنگی و افزایش تلفات غیرنظامیان در یمن، تحت فشار بود.
در این جنگ دست کم ده هزار غیرنظامی کشته شده اند که اکثر آن ها قربانیان حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بوده اند و تقریبا شانزده میلیون نفر در آستانه قحطی قرار دارند.
از آغاز جنگ تاکنون، انگلیس مجوز فروش 4/7 میلیارد پوند سلاح به نیروهای سعودی را صادر کرده است و در نتیجه این کشور به بزرگترین خریدار سلاح از انگلیس تبدیل شده است. قتل خاشقجی فشار تازه ای بر دولت انگلیس برای تجدید نظر در روابط خود با عربستان وارد کرده و آلمان و نروژ فروش سلاح به ریاض را متوقف کرده اند.
اندرو اسمیت، از کمپین تجارت تسلیحاتی گفت: "جرمی هانت به سرعت به محکومیت ها برای این قتل ملحق شد اما هیچ کاری برای توقف فروش سلاح انجام نداده است. چقدر جنایت و خشونت بیشتر باید انجام شود تا وی وارد عمل شود؟"
وی افزود: "این رژیم از این سلاح ها برای اقدامات ویرانگر در یمن استفاده کرده است، کشوری که ائتلاف تحت امر عربستان در آن بدترین بحران انسانی در جهان را ایجاد کرده است. قتل جمال خاشقجی یکی دیگر از جنایات وحشتناک مقامات سعودی است."
با وجودی که شواهد بیشتری درباره دست داشتن دولت سعودی در قتل خاشقجی به دست آمده، انگلیس ظاهرا هیچ تغییری در روابط خود با این کشور ایجاد نکرده است.
ترزا می، نخست وزیر انگلیس ماه گذشته با محمد بن سلمان، رهبر واقعی عربستان سعودی، دیدار کرد و این در حالی بود که مشاوران نزدیک بن سلمان این قتل را انجام داده بودند.
ترزا می گفت در دیدار با ولیعهد عربستان در نشست گروه بیست در آرژانتین، خواستار تحققاتی شفاف و کامل درباره قتل خاشقجی شده است. در همین زمینه، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس، می را متهم کرد هیچ اقدام ملموسی برای پیگیری این موضوع انجام نداده است.
کوربین ماه گذشته گفت: "به جای قاطع بودن، آنطور که ترزا می قول داده بود، ما متوجه شدیم که نخست وزیر به این دیکتاتور گفته است "لطفا از سلاح هایی که ما به شما می فروشیم در جنگی که به راه انداخته اید، استفاده نکنید" و مودبانه از وی خواسته است درباره این قتل که گفته می شود خودش دستور آن را صادر کرده است، تحقیق کند."