استاندار تهران: توقع قانونی این است که شهرداری تهران با انسجام بیشتر به مسئله اسیبهای اجتماعی ورود کند.
وی افزود: آسیبهای جسمی شهروندان با حضور پزشکان حاذق و پیشرفتهای علم پزشکی، امروز در کشور با بهترین کیفیت مورد رسیدگی قرار میگیرد، اما نکته مهم درباره وضعیت معتادین، بررسی وضعیت اجتماعی آنهاست.
مقام عالی دولت در استان تهران با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره لزوم مقابله با آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: ما به سلامت اجتماعی کم توجه بوده یا اهمیت آن را به صورت شایسته درک نکردهایم. امروز با رشد آسیبهای اجتماعی مواجه هستیم و اگر رهبری انقلاب به مسئله ورود نمیکردند، معلوم نبود که امروز در چه وضعیت به سر میبردیم.
محسنی بندپی در ادامه اشارهای نیز به اهتمام ویژه دولت برای مقابله با این آسیبها داشت و خاطرنشان کرد: دولت در این حوزه عزم جدی داشته و گزارشهای مداوم و منسجمی به محضر رهبر انقلاب ارائه داده است. در تلاش هستیم تا با مهار آسیبهای اجتماعی، در یک برنامه زمانبدنی منسجم، آن را کاهش دهیم.
استاندار تهران بیان کرد: اعتیاد برای یک معتاد، بحران هویت ایجاد میکند و مسئولان وظیف دارند تا با نگاه همه جانبه علمی و تخصصی، رسیدگی به آن را در دستور کار قرار دهند. در حالی امروز شاهد ورود سپاه، نیروی انتظامی و سازمان امور زندانها به مسئله مقابله با برخی از آسیبهای اجتماعی هستیم که در واقع این مهم در اهم وظایف این نهادها نبوده است، اما با انسجام و دغدغهمندی مطلوبی به مسئله ورود کردهاند.
وی با بیان اینکه باید شهرداری تهران با انسجام بیشتری به مسئله ورود کند، اظهار داشت: توقع و انتظار قانونی این است که شهرداری تهران با انسجام بیشتر و جدیتری به مسئله ورود کند و در همین رابطه باید جلسهای را با مسئولان شهرداری در این باره داشته باشیم.
محسنی بندپی ادامه داد: البته میزان بدهیهای شهرداری تهران زیاد است، اما باید برای ارتقا کیفیت زندگی اجتماعی شهروندان از محل دریافت عوارض و دریافتیهای عمومی هزینه کنیم که این مهم حتی به مراتب از ساختن سازهها و امکانات شهری نیز مهمتر و کلیدیتر است. اگر همه دستگاهها در حد توان و بضاعت خود به مانند سپاه، سازمان امور زندانها به مسئله ورود کنند، کارها به شکل علمی و تخصصیتری پیش خواهد رفت.
مقام عالی دولت در استان تهران همچنین ضمن اشاره به اهمیت جلسات شورای مبارزه با مواد مخدر و انتقاد از عدم حضور برخی از اعضا، اظهار داشت: تکلیف قانون بر این است که بالاترین مقام مسئولین دستگاههای اجرایی عضو در شورا، در جلسات حاضر شوند تا تصمیمات و مصوبات نهایی با همیت ویژه اتخاذ شود. در صورتی که مسئولی به ضرورت امکان حضور در جلسه را نداشت، نماینده تامالاختیار وی باید در جلسه حضور داشته باشد.
همچنین انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران ظهر امروز ۱۱ دی در جلسه ستاد پیشگیری،ساماندهی و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز با اشاره به ضرورت اجرای قوانین مربوط به ساخت و سازهای غیرمجاز گفت: در برخی از حوزه ها شاهد هستیم که خود قانون مظلوم واقع می شود و در اجرای قوانین ساخت و سازها باید جدی تر اقدام کرد.
وی افزود: اجرای قوانین ساخت و ساز و مقابله با ساخت و سازهای غیرمجوز دار در شهرستان شمیرانات اولویت خاصی دارد از این جهت که هم محلی برای گذران اوقات فراغت مردم است و هم اینکه مسیر عبوری بخشی از آب شرب شهروندان است و رعایت حریم رودخانه ها در ساخت و سازها برای حفظ سلامت آب شرب مردم اهمیت زیادی دارد و حضور سران و دیپلمات ها در این منطقه نیز ویژگی خاصی به شمیرانات برای اجرای قانون مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز داده است.
استاندار تهران به موضوع هتل آرینا و حکم تخریب سه طبقه از این هتل نیز اشاره کرد و گفت: هرچند دلیل علمی و مهندسی برای تخریب سه طبقه به تنهایی وجود ندارد اما حکم باید اجرا شود تا درس عبرتی برای متخلفان باشد و عزم و اراده جدی اعمال قانون احساس شود.
محسنی بندپی به اهمیت ورود شوراهای شهر و روستا و دهیاری ها به موضوع نظارت و رصد ساخت و سازهای غیرمجاز تاکید کرد و گفت: اجرای طرح کاداستر و حفاظت از اراضی ملی باید در دستور کار همه اقدامات باشد.
وی با اشاره به موضوع مطرح شده در جلسه ستاد در خصوص خدمات رسانی دستگاه های خدمات رسان آب برق و گاز به ساخت و سازها بدون توجه به وضعیت قانونی آنها تاکید کرد: خارج از محدوده قانونی نباید خدماتی به بناهای غیرمجاز داده شود.
استاندار تهران با بیان اینکه فرهنگ سازی و و آشنایی مردم با قوانین منابع طبیعی، تغییر کاربری و ساخت و سازها باید افزایش یابد تصریح کرد: آگاهی رسانی به صاحبان زمین های کشاورزی برای پرهیز از تغییر کاربری غیرقانونی و ساخت و ساز غیرمجاز در اولویت است .
محسنی بندپی گفت: طرح مطالعاتی برای آسیب شناسی پدیده های ساخت و ساز در استان تهران از سوی استانداری و معاونت امور عمرانی در دستور کار قرار بگیرد.
نظارت، حلقه مفقوده در کشور است
محسنی بندپی یادآور شد: حلقه مفقوده بسیاری از امور در کشور، فقدان نظارت است و در صورت وجود نظارت در برخی حوزهها، مانند ساخت و سازهای غیرمجاز و همین حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس حامل دانشجویان در دانشگاه علوم و تحقیقات، اگر نظارت کافی وجود داشت، امروز شاهد از دست دادن جوانان رعنای کشور نبودیم.
فقر راندمان در کمپهای ترک اعتیاد
استاندار تهران خاطرنشان کرد: در حوزه کمپهای ترک اعتیاد، باید راندمان کیفیت ارائه خدمات را بالا ببریم. باید این نظارت را داشته باشیم تا معتادین متجاهری که مورد رسیدگی قرار میگیرند، پس از طی پروسه سم زدایی، مجددا به دامان آسیب اعتیاد بازنگردند.
وی ادامه داد: باید این پروسه را از مجرا و مبنای علمی و تحقیقاتی پیش ببریم تا محور امور از طریق کارشناسی به پیش برود. باید چهره پایتخت را از آسیباهی اجتماعی زدوده و به وضعیت کودکان کار و خیابان و معتادین متجاهر به شکل علمی و تخصصی با هم افزایی دستگاهها رسیدگی کنیم تا تهران بیش از پیش به شهری زیست پذیر برای شهروندان بدل شود.
گلایه از فقر همکاری دانشگاهها در غربالگری
محسنی بندپی در پایان نیز ضمن گلایه از عدم همکاری دانشگاهها در غربالگری آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: متاسفانه معاون درمان دانشگاههای علوم پزشکی در غربالگری آسیبهای اجتماعی به شکل درخوری ورود نکردند که انتظار میرود در آینده شاهد همکاری دوچندان در این زمینه باشیم.