مراسم تشییع پیکر امیر دریادار دوم داریوش ضرغامی از مدافعان خرمشهر در دفاع مقدس، در مقر فرماندهی نیروی دریایی اغاز شده است.
دریادار دوم «داریوش ضرغامی» یکی از تکاوران دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس و از فرماندهان مدافع خرمشهر بود که سه روز پیش در آیین افتتاحیه سایت قایقرانی شهید ناخدا تکاور محمد مختاری، در حین سخنرانی و بازگویی خاطرات و رشادت های همرزمان خود در 8 سال جنگ تحمیلی دچار سکته قلبی شد و پس از انتقال به بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز، درگذشت.
رشادتهای امیر دریادار دوم «ضرغامی» به اندازهای بود که صدام برای کشته شدن وی جایزه تعیین کرد.
امیر تکاور دریایی داریوش ضرغامی در سال ۱۳۱۹ در تبریز به دنیا آمد و در سال ۱۳۳۹ وارد دانشکده افسری نیروی زمینی ارتش شد.
امیر ضرغامی در خانوادهای نظامی بزرگ شد و همچون نیاکانش از وطن دوستان، مبارزان راه کشور و وطن بود.
وی تا سال ۱۳۵۴ در نیروی زمینی ارتش خدمت کرده و پس از طی دوره عالی، جهت تشکیل گردانهای تکاوران دریایی از بین ۸۶ نفر داوطلب به عنوان نخستین فردی نظامی انتخاب شد.
امیر ضرغامی در مرکز آموزش تکاوران منجیل دوره تکاوری را به پایان رساند و در همانجا به عنوان فرماندهی آموزش مشغول به خدمت شد و در نهایت برای طی دوره عملیات آبی و خاکی و ستاد، به آمریکا اعزام شد.
امیر ضرغامی در دورههای آموزشی خارج از کشور در میان افسران کشورهای مختلف با درجه ممتازی فارغ التحصیل شد و سپس به ایران مراجعت کرد.
ناخدا صمدی تصریح کرد: وی از 1357/9/19 در بوشهر به فرماندهی گردان تکاوران انتخاب شد و بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیز مجدداً در فرماندهی آموزش تکاوران دریایی مشغول به کار شد و در بحبوحه رجز خوانی اعراب برای جزایر سه گانه ایران اسلامی با تیپ تفنگداران جهت حفاظت از این جزایر به منطقه اعزام شد.
ایشان پس از آغاز جنگ تحمیلی با گردانی از تکاوران دریایی از مرکز آموزش منجیل به جبهه خرمشهر اعزام شد. رشادتها، دلاوریها و جانفشانیهای این فرمانده بزرگ و سربازان تحت امرش در خرمشهر لرزه بر تن ارتش بعثی انداخت تا جایی که صدام برای سر ایشان جایزه تعیین کرد.
خاک خرمشهر و آبادان به خون پرسنل تحت امر ایشان آغشته است این تکاور بزرگ چندین بار مجروح شد؛ اما به رغم آسیبدیدگی هیچگاه از جبهه خارج نشد. ترکشهای گلوله های دشمن هنوز در جای جای پیکر مبارک این عزیز موجود است، وی در عملیات های شکست حصر آبادان، عملیات بیت المقدس، عملیات اسکورت کاروان ها، دفاع از جزایر سه گانه و دفاع از اروند رود نقش آفرین بوده و همچنین فرماندهی منطقه سوم خرمشهر و فرماندهی گروه رزمی آبادان و خرمشهر را در کارنامه خود دارد.
دریادار ضرغامی در نهایت در برنامه گردهمایی تکاوران دریایی در خرمشهر یعنی در همان محلی که همرزمان شهیدش به لقاء الله پیوسته بودند دارفانی را وداع گفت و به همرزمانش پیوست.