به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد در مجموع 85 پنج عضو شبه نظامیان سابق کلمبیا، فارک بعد از امضای توافقنامه صلحی که در نوامبر 2016 به بیش از 52 سال رویارویی مسلحانه با این شورشیان مارکسیست پایان داد، به قتل رسیده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوگوتا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش سه ماهه خود درباره ماموریت راستی آزمایی سازمان ملل متحد در کلمبیا اعلام کرد بین 26 سپتامبر و 26 دسامبر گذشته "14 عضو فارک سابق به قتل رسیده اند که بعد از امضای توافقنامه، شمار قتل اعضای فارک سابق به 85 نفر بالغ می شود".
سازمان ملل به نقل از واحد ویژه تحقیق که ارگانی دولتی است، اعلام کرد عاملان جنایت علیه جنگجویان نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا، فارک سابق که امروز تحت همین عنوان به حزبی سیاسی تبدیل شده است، "گروه های مسلح غیر قانونی سازمان های جنایی هستند".
اکثر این قتل ها در استان آنتیوکیا، کاکتا، کوکا، نارینو و نورت دو سانتاندر که از مناطق عمده کشت مواد مخدر مانند ماریجوانا و کوکا، مواد اولیه تولید کوکائین، محسوب می شوند، صورت گرفته است.
به گفته این منبع، تا امروز 27 نفر به دلیل این حملات بازداشت شده اند.
سازمان ملل متحد از دولت راست ایوان دوک، رئیس جمهور کلمبیا که از منتقدان توافقنامه صلح با فارک است، خواسته است "نیروها و راهبردهای حفظ امنیت اعضای فارک سابق را تقویت کند"
گوترش در گزارش خود از قتل رهبران اجتماعی و مدافع حقوق بشر نیز به شدت ابراز نگرانی کرده است. دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای حقوق بشر، به قتل 163 نفر از رهبران و مدافعان حقوق بشر بعد از امضای توافقنامه با فارک سابق اشاره می کند.
این گزارش تصریح می کند "اکثر قتل ها در مناطقی که اعضای سابق فارک رها کرده اند و یا در مناطقی که حضور نیروهای دولتی محدود است، صورت گرفته اند".
مدافع مردم که ارکانی دولتی و مسئول حفظ حقوق بشر است، به نوبه خود قتل 423 نفر از فعالان را بین 2016 و 30 نوامبر گذشته گزارش کرده است.
حزب فارک بارها نبود تضمین امنیتی برای اعضای خود را محکوم کرده است.
اکثریت هفت هزار شبه نظامی سابق فارک که سلاح های خود را زمین گذاشته اند، در مناطق ادغام مجدد به سر می برند.
به گفته بنیاد صلح و آشتی، مخالفان فارک حدود 1600 نفر برآورد می شوند.
بحران کلمبیا که از بیش از نیم قرن پیش آغاز شده است، شبه نظامیان و نیروهای دولتی را درگیر کرده بود و به حدود هشت میلیون قربانی از جمله کشته ها، ناپدید شده ها و آواره ها منجر شده است.