سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: دو پرونده تخلف شرکتهای تولید کننده محصولات لبنی در حال اجرای حکم است که یکی از این شرکتها ۳۰۰ میلیارد ریال ودیگری ۱۱۷ میلیارد ریال جریمه خواهد شد و این حکم قطعی است.
وی افزود: دو پرونده هم رای برائت گرفتند و برای 3 پرونده عدم صلاحیت صادر شد و مراحل استعلام از سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و ادارات کل صنعت، معدن و تجارت درباره 15 پرونده نیز در حال انجام است.
وی گفت: سیاست تعزیرات در رسیدگی به پرونده های تولید کنندگان محصولات لبنی این است که به حقوق کارگران هم توجه شود و از تولید و سرمایه گذاری حمایت صورت گیرد.
وی گفت: در بحث لبنیات، مرغ و گوشت با وجود اینکه وزرای صنعت و جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار امسال در دو تا سه مرحله اعلام قیمت کرده اند و در روند اعلام قیمت هم نمایندگان تولید کنندگان و بخش خصوصی حضور داشتند اما این قیمت ها رعایت نمی شود.
وی گفت: برای مثال قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ حداکثر 10 هزار تومان اعلام شده است اما بخش خصوصی حاضر به پذیرش نیست.
رایگانی افزود: طرح نظارت بر توزیع گوشت و مرغ را با جدیت بیشتر آغاز کرده ایم و هفته های آتی با حضور گشت های مشترک تعزیرات بیشتر خواهد شد.
وی گفت: متاسفانه در یک تا دو ماه اخیر شاهد افزایش قاچاق دام از استان های مرزی بوده ایم و در 9 ماه امسال 613 پرونده به ارزش 55 میلیارد تومان در شعب سازمان تعزیرات تشکیل شده است که در 439 پرونده حکم محکومیت صادر شد و 139 متهم با ارائه مدرک مثبته ، برائت گرفتند.
وی گفت: بر همین اساس هرگونه بارگیری دام زنده به مقصد استان های مرزی قاچاق است مگر اینکه اسناد مثبته داشته باشند.
رایگانی افزود: در برخی استان ها گزارش قاچاق دام مولد را هم داشتیم که باید نظارت و رسیدگی ها بیشتر شود.
ورود 400 هزار پرونده به تعزیرات
همچنین سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: میزان مبلغ تخلف نیز با رشد 26 درصدی به 69 هزار میلیارد ریال جریمه افزایش یافت.
وی گفت: از این تعداد پرونده 279 هزار و 366 پرونده در حوزه کالا و خدمات تشکیل شد که متخلفان به پرداخت 35 هزار میلیارد ریال جریمه محکوم شدند و 34 هزار و 604 پرونده نیز به حوزه بهداشت و دارو و درمان اختصاص یافت که متخلفان به پرداخت 155 میلیارد ریال جریمه محکوم شدند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: در حوزه قاچاق کالا و ارز هم در این مدت 50 هزار و 866 پرونده تشکیل شد که متخلفان به پرداخت بیش از 33 هزار میلیارد ریال جریمه محکوم شدند.
رایگانی در خصوص پرونده های بخش اجرای احکام نیز گفت: در این 9 ماهه 355 هزار و 348 پرونده به معاونت اجرای احکام وارد شد که میزان وصولی جرایم در این مدت بیش از 3 هزار میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: در موضوع احتکار نیز در این مدت 2 هزار و 25 پرونده به شعب سازمان تعزیرات وارد شد که استان های تهران با 293 پرونده و پس از آن استان های آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمانشاه، اردبیل و کهکیلویه و بویراحمد بیشترین پرونده ها را داشته اند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: امروز 340 حلقه لاستیک در استان البرز که پرونده آن چندی پیش به اتهام احتکار تشکیل شده بود در شبکه توزیع ، عرضه شد.
رایگانی درباره آمار گشت های سیار تعزیرات حکومتی در 9 ماهه امسال نیز افزود: 23 هزار و 767 گروه در این مدت 83 هزار و 7 مورد بازرسی انجام دادند که 29 هزار و 200 واحد تخلف داشتند، 32 هزار و 279 واحد بدون تخلف بودند و 21 هزار و 709 واحد از همکاران ما تذکر گرفتند.
وی گفت: در این گشت ها 31 هزار و 828 پرونده تشکیل شد که رقم محکومیت 415 هزار میلیارد ریال بوده است.
استفاده از ذرت دامی در دو نشان تجاری معروف تولید چیپس و پفک
سیدیاسر رایگانی افزود: این 2 پرونده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تعزیرات ارسال شده است و براساس آن 2 هزار تن ذرت دامی که با ارز 4 هزار و 200 تومانی به عنوان نهاده های دامی باید استفاده می شد در این دو کارخانه به مصرف رسید که همه این ذرت ها پلمب شده است و از این 2 هزار تن ذرت 700 تن در فضای باز و بدون رعایت ملاحظات بهداشتی نگهداری می شد که پرونده این دو شرکت در حال رسیدگی است.
وی درباره سیاست سازمان تعزیرات در بحث قیمت خودرو هم گفت: قیمت گذاری باید ضابطه مند باشد و به محض اینکه قیمت های خودرو اعلام شود، سازمان تعزیرات بر روند فروش نظارت خواهند کرد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی افزود: در 9 ماه امسال 4 هزار و 926 پرونده در خصوص خودرو به سازمان تعزیرات ارجاع شد که متخلفان به پرداخت 2 هزار میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شدند که 164 پرونده مربوط به قاچاق خودرو و 4 هزار و 762 پرونده مربوط به تخلفات حوزه کالا و خدمات، گرانفروشی و اختفا به قصد گرانفروشی بود.
رایگانی با اشاره به اینکه پرونده های وارده در بحث خودرو به تعزیرات در این 9 ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش 6 برابر داشته است، گفت: 328 پرونده در این مدت مختومه شد و با ورود تعزیرات و همکاری نمایندگان خودرو سازان داخلی و خارجی مراحل تحویل بیش از 2 هزار خودرو به مردم طی شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعزیرات چه برنامه ای برای نظارت هر چه بیشتر بر روند بدون سامان عرضه گوشت گرم وارداتی دارد؟ افزود: سازمان تعزیرات در بحث توزیع نقشی ندارد اما طرح ویژه ای را آغاز کرده ایم.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: حتماً باید بر توزیع گوشت هایی که با ارز دولتی وارد می شود نظارت بیشتری صورت گیرد اما ما اخباری داریم مبنی بر اینکه این گوشت ها از رستوران ها و قصابی ها سر در می آورد و قطعاً باید واحدهای تأمین کننده و توزیع کننده نظارت کنند.