مسجد جامع گز قدمتی هزار سال دارد و یکی از قدیمیترین آثار تاریخی شهرستان شاهین شهر و میمه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاهینشهر و میمه گفت: این مسجد در شمال شرقی استان اصفهان قرار دارد و با دارا بودن ساختمانی قدیمی،از مساجد صدر اسلام به شمار می رود و به عنوان یکی از قدیمیترین مساجد اصفهان شناخته شده است.
جواد چهرراضی افزود: آثار قابل ملاحظه ای چون محراب سلجوقی در ایوان غربی و خط نوشته هایی بر کاشی لاجورد دوران قاجار در ایوان شرقی، از نمونههای بارز این بنا، چشم هر بیننده ای را به خود جلب میکند.
وی گفت: ایوانهای شمالی، جنوبی، شرقی و غربی در این مسجد، دو به دو قرینه هم هستند و صحن آن به شکل مربع و طول و عرض آن در حدود ۱۲متر است.
آثار قابل ملاحظه سلجوقی این مسجد در ایوان غربی آن است و دو راهروی فعلی مسجد در طرفین این ایوان قرار دارند.
محمود بخشی شهردار گز هم گفت: سقف ایوان این مسجد به گفته برخی مورخان به دلیل زلزله تخریب شده که به واسطه مرمت دوباره آن بخشی از کتیبههای موجود در دیواره این مسجد از بین رفته است.
تزئینات گچ و آجر ایوان غربی مسجد جامع گز مانند تزئینات ایوان شرقی مسجد جامع اصفهان (ایوان شاگرد) است.
قسمتهایی از این بنای تاریخی مانند ایوان شرقی و شمالی، طی چند دوره مختلف به آن اضافه و تکمیل شده است.
مناره مسجد در شمال غربی آن واقع و در گذشته بلندتر از امروز (بیش از ۳۰متر) بوده است که نیمی از مناره سلجوقی این بنا تخریب شده است و باقیمانده این مناره با تزئینات آجر از دیگر زیباییهای مسجد جامع گز به شمار میآید.
در کتیبههای این مسجد قدیمی آثار زیبایی از آیات قرآن به صورت خط بنایی در آنها به چشم میخورد که در یکی از این کتیبهها و در داخل یک مربع صلوات بر ۱۴معصوم، به خط بنایی نوشته شده و در بالای آن کلمه «الله» سمت راست آن کلمه «محمد» و سمت چپ کلمه «علی» و پایین این کتیبه کلمه «الحکم لله» حک شده است.
مسجد جامع گز به شماره ۳۲۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.