رئیس اتاق بازرگانی ایران: فعالان اقتصادی کشور با برخورداری از ظرفیت ها و توان بالای فنی و مهندسی امکان تامین بیشتر نیازمندی های کالایی و خدمات فنی و مهندسی سوریه را دارا هستند.
شافعی ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه منعقده بین دو کشور، بخش های عمده نیازمندی های دو کشور تامین خواهد شد.
وی گفت: انتظار می رود در دوران پیشرو، بخش های خصوصی ایران و سوریه مشارکت داشته باشند و بر اساس یک برنامه زمان بندی شده حرکت کنند علاوه بر حضور شرکت های ایرانی و سرمایه گذاری آنها، در بخش تجارت کالا به کالا نیز می توانیم همکاری کنیم.
رئیس اتاق ایران اضافه کرد: بخش خصوصی این توانایی را دارد که در ساخت نیروگاه ها و به ویژهدر حوزه حمل و نقل، لوازم خانگی، تصفیه آب، پروژه های ساختمانی سوریه حضور پیدا کند.
وی افزود: امضا شدن توافق تجارت آزاد بین دو کشور می تواند گام مهمی برای همکاری های دو کشور باشدکه البته به دلیل شرایط جنگی در سوریه تا کنون انجام نگرفته است.
شافعی ادامه داد: خوشبختانه به جز چند کالای محدود رقم تعرفه گمرکی ۴ درصد تعیین شده است ضمن اینکه به زودی و با اجرایی شدن موافقت نامه اقتصادی دو کشور، تعرفه همه کالاهای ایرانی برای ورود به سوریه 4 درصد خواهد شد. البته در خصوص نقل و انتقال پول نیز مشکل وجود دارد که اتاق راهکارهای خود را ارائه داده است.
شافعی با اشاره به کمیته مشترک دو کشور گفت: اقای اسلامی مسئول طرف ایرانی کمیته مشترک است و امیدواریم با حضور ایشان زمینه های گسترده شود، ضمن اینکه انعقاد تفاهم نامه بین ایران و سوریه را به فال نیک می گیریم و امیدواریم با اجرای ان روابط تجاری به تناسب روابط سیاسی به سطح عالی ارتقا یابد
وی گفت: ما اماده ایم در بخش سرمایه گذاری و تبادل کالا با سوریه وارد مرحله جدیدی شویم.