نمایندگان مردم در خانه ملت، نحوه مطالبه، وصول، تقسیط، بخشودگی و ترتیبات پرداخت مربوط به جرائم موضوع لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) را مشخص کردند.
براساس ماده ۲۸ این لایحه؛ نحوه مطالبه، وصول، تقسیط، بخشودگی و ترتیبات پرداخت مربوط به جرائم موضوع این قانون طبق أحکام قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.
در ماده ۲۹ نیزآمده است؛ پس از انقضای مواعید مذکور در ماده (۳) این قانون، تبصره (۲) ماده (۱۶۹) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن لغو و احکام مندرج در تبصرههای (۱)، (۲) و (۳) ماده (۱۰) و همچنین ماده (۱۶) قانون نظام صنفی کشور مصوب ۲۶ اسفند ۸۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن برای اشخاص مشمول منتفی میشود.
با تصویب این لایحه، تمامی صاحبان مشاغل موضوع قانون مالیاتهای مستقیم (صنفی و غیرصنفی) و فروشگاههای زنجیرهای (اعم از حقیقی و حقوقی) مکلفند نسبت به ثبت درخواست دریافت شناسه پایانه فروشگاهی در درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور و اخذ شناسه و مجوزهای لازم جهت نصب و بکارگیری آن برای هر پایانه فروشگاهی اقدام کنند.
این لایحه هفت فصل و ۲۸ ماده دارد که فصلهای مختلف این لایحه درمورد تکالیف سازمان، دستگاه ها، تکالیف عرضه کنندگان صندوق فروش و ضمانتهای اجرایی است.
صندوق مکانیزه فروش، سامانهای است که شبکه ملی فراگیر و تخصصی نظام حاکمیت داده را با حداقل هزینه فراهم میکند.
این سامانه هیچ هزینه اضافی به مودیان مالیاتی تحمیل نمیکند و برای سخت افزار این سامانه نیز هزینهای به کشور اضافه نمیشود.