مدیر کل مرکز مدیریت نیروگاههای برق آبی گفت: در سال آبی ۹۸-۹۷ میزان بارندگی در حوزه کارون بزرگ بیش از ۲۷ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت بارندگی در سال آبی ۹۸-۹۷ از ابتدای مهر تا پایان پاییز ۹۲.۱ میلی متر بوده است گفت: این میزان بارندگی در حوزههای آبریز شش گانه ایران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۲۹.۴ میلی متر بوده است اختلاف قابل توجهی دارد.
مدیرکل مرکز مدیریت نیروگاههای برق آبی با بیان اینکه حجم بارندگی تا پایان پاییز امسال نسبت به ۵۰ سال گذشته در رتبه سوم قراردارد ادامه داد: در حوزه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که ۸۵ درصد از ظرفیت نیروگاههای برق آبی کشور را در خود جای داده است میزان بارندگی در سال آبی جاری ۱۷۳ میلی متر بوده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳۸.۳ میلی متر و در متوسط درازمدت ۹۴.۸ میلی متر بوده است.
استیری میزان بارندگی در حوزه کارون بزرگ را ۳۱۰.۹ میلی متر دانست و گفت: این رقم در مدت مشابه سال آبی گذشته ۵۳.۸ میلی متر و در دراز مدت ۱۷۹.۸ میلی متر بوده است که با توجه به پیش بینیهای انجام شده در کارون بزرگ از ابتدای سال آبی جاری تا انتهای پاییز باید هزار و ۵۵۸ میلیون متر مکعب آورد میداشت، که با توجه به بارندگیهای خوبی که اتفاق افتاده تاکنون ۳ هزار و ۴۷۸ میلیون متر مکعب آورد رودخانه ثبت شده است.
وی افزود: میزان آب ذخیره شده در حوضه خوزستان (کارون بزرگ، کرخه، مارون) از ابتدای سال آبی تا پایان پاییز حدود ۱۴ میلیون و ۶۳۳ هزار متر مکعب است که در واقع تا پایان پاییز میزان ذخیره آب در این حوضه ۲۷ درصد رشد داشته است که امیدواریم با ادامه بارندگیها و میزان ذخیره آبی در پشت سدها نیروگاههای برق آبی بتواند در پیک سال آینده با حداکثر میزان ظرفیت براساس میزان آب ذخیره شده تولید انرژی داشته باشد.
استیری میزان ذخایر کل سدهای کشور را تا ۲۷ آذر ۲۳.۵۶ میلیارد متر مکعب دانست.
مدیر کل مرکز مدیریت نیروگاههای برق آبی گفت: هم اکنون ۱۷.۳۹ میلیارد متر مکعب آب در سدهای دارای نیروگاه برق آبی ذخیره شده است که سال گذشته این رقم ۱۴.۲ میلیارد متر مکعب بوده است.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تا پایان پاییز نزدیک به ۸.۲ میلیارد کیلو وات ساعت برق در نیروگاههای برق آبی تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته این رقم ۳۹ درصد کاهش را نشان میدهد که این کاهش به دلیل کم شدن آورد رودخانه و ذخیره سازی آب به منظور تولید برق بیشتر برای سال آینده است.
استیری در خصوص تعمیرات نیروگاههای برق آبی افزود: از ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه در کشور تاکنون تعمیرات و نگهداری ۱۷ واحد به ظرفیت ۲۲۶۱ مگاوات انجام شده، ۸۱ واحد به ظرفیت ۶۴۶۰ مگاوت به اتمام رسیده و ۲۹ واحد به ظرفیت ۳۲۹۰ مگاوات هنوز شروع نشده است که تا پایان زمان باقی مانده از سال عملیات تعمیرات آنان نیز انجام خواهد شد تا برای پیک سال آینده براساس آب ذخیره شده برق تولید کند.
وی ادامه داد: طبق برآورد انجام شده در خصوص تولید برق از نیروگاههای برق آبی در پیک ۹۸ روزانه به طور متوسط ۴۳ هزار مگاوات انرژی تولید خواهد شد که البته با توجه به تفاوت پیش بینیهای انجام شده نسبت به بارشهای پاییز امسال باید برای برآورد دقیقتر منتظر میزان بارش برف در زمستان و ذخیره برفی و حجم روان آبها باشیم.