نمایندگان هر دو طیف در پارلمان خواهان رای گیری برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق شدند و قول دادند نشست فوق العاده ای برای بحث و بررسی موضوع در پارلمان ترتیب بدهند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ نمایندگان پارلمان عراق خروج نظامیان آمریکایی مستقر را در این کشور خواستار شدند.
پس از دیدار سر زده ی رئیس جمهور آمریکا با نظامیان این کشور مستقر در عراق، سیاستمداران عراقی ضمن تاکید بر خواست مردم کشورشان مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی، سفر غیرمترقبه و از پیش اعلام نشده ی دونالد ترامپ به عراق را اقدامی استکباری و نقض حاکمیت و اقتدار ملی کشورشان توصیف کردند.
نمایندگان هر دو طیف در پارلمان خواهان رای گیری برای اخراج نظامیان آمریکایی از عراق شدند و قول دادند نشست فوق العاده ای برای بحث و بررسی موضوع در پارلمان ترتیب بدهند.
دونالد ترامپ که برای نخستین بار در مقام رئیس جمهور آمریکا از نظامیان این کشور مستقر در منطقه ای ناآرام دیدار می کرد روز چهارشنبه گفت قصد ندارد 5200 نظامی آمریکایی مستقر در عراق را از این کشور خارج کند.
پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در ماه مه گذشته و پیروزی هواداران جریان صدر و بدست گرفتن بیشترین تعداد از کرسی های پارلمان، مهار نفوذ خارجی ها در عراق به یکی از بحث های داغ و پرشور در این کشور تبدیل شده است.
نظامیان آمریکایی در قالب بخشی از ائتلاف ضد گروه تروریستی داعش در عراق مستقر هستند.
دولت آمریکا در سال 2011 نظامیان ارتش خود را از عراق فراخواند. ارتش آمریکا پس از تهاجم سال 2003 به عراق این کشور را به اشغال خود درآورده بود. دولت عراق در سال 2014 از ارتش آمریکا خواست برای جنگ ضد تروریست های داعش به این کشور بازگردند.
اما پس از شکست گروه تروریستی داعش و بازپس گیری آخرین پایگاه های شهری از این گروه در سال گذشته، سیاستمداران عراقی از ادامه ی حضور نظامیان آمریکایی در کشورشان ناخرسند شده اند و آشکارا بر خروج آمریکا از خاک عراق تاکید می کنند.
حاکم الزاملی، سیاستمدار ارشد جریان صدر و نماینده پارلمان عراق گفت «تعیین تکلیف حضور نظامیان آمریکایی در عراق به ترامپ و سیاستمداران آمریکایی مربوط نمی شود و ملت، پارلمان و دولت عراق باید در این باره تصمیم گیری کنند. دولت عراق نباید به پایگاهی برای آمریکایی ها تبدیل شود تا با استفاده از آن بخواهند مسائل و اختلاف های خود را با روس ها یا ایرانی ها در منطقه حل و فصل کنند. ما اجازه نخواهیم داد از عراق به عنوان پایگاه یا گذرگاهی برای حمله به دیگر کشورهای استفاده شود، از این رو باید زمان مشخصی برای حضور آمریکا در عراق تعیین شود و نظامیان آمریکایی هم در دوره ی زمانی مشخص خاک عراق را ترک کنند.»
الزاملی افزود «فکر می کنم برای نخست وزیر عراق شرم آور است که دعوت دولت آمریکا را بپذیرد و به این کشور سفر کند؛ او (ترامپ) سیاستمداران و دولت عراق را به سخره گرفت و برای آنها هیچ ارزشی قائل نشد، بدون هیچ هماهنگی مخفيانه وارد عراق شد. مثل اینکه پیروزی بزرگی بدست آورده باشد سه ساعت با نظامیان دیدار و گفتگو کرد و با آنها جشن گرفت؛ در حقیقت این دیدار نشان دهنده ی شکست بود نه پیروزی!»
زیاد عرار تحلیلگر مسائل سیاسی هم گفت «این دیدار در واقع برای احزاب سیاسی، گروه های مسلح و همه ی کسانی که با حضور آمریکا در عراق مخالفند و در برابر آن مقاومت می کنند بسیار روحیه بخش بود و اکنون آنها می توانند از پارلمان بخواهند در زمینه ی خروج نظامیان آمریکایی از عراق تصمیم گیری کند. احزاب و گروه های سیاسی که از حضور آمریکا در عراق حمایت می کنند با این سفر در موضع ضعف قرار گرفتند زیرا این دیدار غیرعادی بود و درچارچوب و عرف سیاسی معمول پيش نرفت.»
حمودی العراقی کارگر عراقی نیز گفت «از دولت عراق و جامعه بین المللی درخواست می کنیم نظامیان آمریکایی و سفیر آمریکا را از عراق خارج کنند. هیچ کس نمی خواهد آمریکایی ها در عراق باشند. اگر عوامل و عناصر آمریکا (سیاستمداران عراقی) از این سفر خرسند شدند باید این را بدانند که مردم عراق اصلا خوشحال نیستند.»