سومین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان طی امروز در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این جلسه، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در سخنانی با اشاره به اهمیت راهبردی استان سیستان و بلوچستان و بخصوص صنایع این استان که در نوار دریایی و خط ساحلی مکران در دریای عمان مستقر است، افزود: در بحث تامین آب شرب و آب مورد نیاز بخشهای کشاورزی و صنعتی این استان میتوان از مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی برای تامین آب شیرین کنها استفاده کرد.
در این جلسه همچنین مسوولان استانی، آخرین پیشرفت مصوبات استانی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و موانع و مشکلات موجود را تشریح کردند.
اسلامی: توسعه صیادی و دریانوردی راه شکوفایی سیستان و بلوچستان است
وی، حجم اقتصادی سالیانه این استان را هفت هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با توسعه صنایع شیلات و تبدیلی و توسعه اسکله های چند منظوره، این حجم اقتصادی می توانند سالیانه به 70 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
اسلامی افزود: دولت از هرگونه فعالیت های صیادی در این استان حمایت می کند زیرا توسعه صیادی نجات دهنده بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی سیستان و بلوچستان است.
وی ادامه داد: تامین آب شرب مناسب مردم در این استان برای ما اهمیت زیادی دارد؛ باید برای تامین آب استان و تکمیل پروژه های نیمه تمام آن فکر اساسی داشته باشیم.
در این جلسه با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و جمعی از مسئولان استان، آخرین اقدامات دستگاههای اجرایی و هماهنگی امور با بخشهای مختلف وزارتخانه بررسی شد؛ ضمن آنکه مسئولان استانی، به تشریح آخرین اقدامات انجام شده برای پیشرفت مصوبه های استانی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و موانع و مشکلات موجود پرداختند.خبرهای تکمیلی متعاقبا ارسال میشود
اسلامی: فاینانس خط آهن چابهار - زاهدان را تکمیل می کند
جانشین فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامهریزی برای جذب فاینانس خط آهن چابهار - زاهدان بابت تکمیل این خط، گفت: شکوفایی اقتصاد سیستان و بلوچستان در گرو توسعه صیادی و آبزی پروری است.
محمد اسلامی در حاشیه سومین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان که بعدازظهر امروز در وزارت راه و شهرسازی با حضور معاونان وزارتخانههای مرتبط استان سیستان و بلوچستان، استاندار این استان، نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان، مدیران قرارگاه خاتمالانبیاء و جمعی از نمایندگان مردم استان سیستان و بلوچستان برگزار شد افزود: ستاد اقتصاد مقاومتی باید روی محرکهای اقتصادی تمرکز کند. طرح های اقتصاد مقاومتی باید تکاندهنده باشد و تغییرات اساسی ایجاد کند.
اسلامی ادامه داد: برای توسعه استان و تحقق اقتصاد مقاومتی در سطح استان قرار شد استاندار به کمک اعضا و مدیران کل استان، دفترچه طرح های اقتصادی زودبازده در قالب اقتصاد مقاومتی را تهیه و ظرف دو ماه در نمایشگاهی در تهران برای جذب سرمایه گذار در معرض نمایش و دید مردم و سرمایه گذاران بگذارد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: شیلات نجات دهنده بخش مهمی از اقتصاد و ظرفیت اقتصادی مردم این استان است. محوریترین و سهلالوصولترین کار همین صیادی و شیلات در این استان است. مردم منطقه هم در این فن تخصص دارند و هر چه زمینه اشتغال در این حوزه فراهم شود شرایط فراهم است.
وی افزود: صید و صیادی و کشتیهای صیادی میتواند صنعتی هم شود؛ ضمن آنکه تسهیلات 7 درصدی در این حوزه ارائه میشود.
وی اظهار داشت: بنادر چند منظوره و بنادر صیادی در اختیار این استان است و سازمان برنامه و بودجه هم در واگذاری آن تصویبنامه داده و کارها انجام شده است.
اسلامی ادامه داد: حجم اقتصاد استان سیستان و بلوچستان بیش از 7 هزار میلیارد تومان است و 10 هزار میلیارد تومان بودجه دارد. منطقه آزاد هم که در این استان وجود دارد. بنابراین شکوفایی اقتصاد سیستان و بلوچستان از محل همین دریا، صیادی و آبزی پروری است.
جانشین فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: ستاد اقتصاد مقاومتی باید فرصت های سرمایه گذاری و فراخوانهای جذب سرمایهگذار برای استان سیستان و بلوچستان را دنبال کند.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت و معدن و تجارت و اشتغال در بخش اقتصاد مقاومتی سرفصلها و فرصتها وجود دارد باید محرکهای اقتصادی را بیاورند تا در ستاد اقتصاد مقاومتی مصوب شود.
اسلامی با بیان اینکه یکی از دیگر محرکهای اقتصادی منطقه توسعه ریلی است، گفت: خط آهن موجود زاهدان - میر جاوه باید بهسازی و تقویت شود تا راندمان ترانزیت ریلی ما افزایش یابد.
جانشین فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین قطار که به سمت زاهدان میآید دچار مشکل شنهای روان است که باید وزارت راه و راه آهن آسیبپذیری خط را کاهش دهد.
وی ادامه داد: مقرر شده است ، خط آهن زاهدان - میرجاوه سه خطه شود تا امکان تردد قطارهای ایرانی و پاکستانی بدون تغییر چرخ، فراهم شود.
اسلامی افزود: حتماً بهسازی محور بم - زاهدان در بحث شنهای روان جزو طرحهای دارای اهمیت محسوب میشود.
وی ادامه داد: محور جادهای چابهار - ایرانشهر باید به سرعت بهسازی شود.
جانشین فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: همچنین ضرورت دارد در راهآهن چابهار - زاهدان مسیر از بندر تا منطقه آزاد و از زاهدان تا خاش جزو اولویتهای تکمیل قرار گیرد.
اسلامی افزود: در استان سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی باید از منابع اشتغال روستایی و تسهیلات ارزان قیمت در حوزه مسکن حمایت کرد.
وی تأکید کرد: تهیه نقشه راه توسعه سیستان و بلوچستان مهمترین اقدام پیشروی استاندار این استان خواهد بود. ما باید پیوسته مطلع باشیم که طبق کدام نقشه راه برای توسعه حرکت کنیم.
جانشین فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان افزود: تغییرات اقلیم همواره موجب شده است برنامهها با مخاطرات مواجه شود و بیش از همیشه نیازمند نقشه راه هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به سفری که معاون اول رئیس جمهور به زودی به استان سیستان و بلوچستان خواهد داشت ضرورت دارد چندین تصویب نامه تهیه شود تا در مذاکرات سفر معاون اول مصوباتی داشته باشیم.
اسلامی با اشاره به لزوم توجه به صنایع معدنی، اکتشافی و بهرهبرداری گفت: استان سیستان و بلوچستان از لحاظ مواد معدنی چیزی کمتر از جدول تناوبی عناصر (مندلیف) ندارد و وزارت صنعت و ایمیدرو باید در بحث اکتشافات و بهرهبرداری که صادرات محور است به عنوان محرک اقتصادی در این استان ورود کند.
وی افزود: ضرورت دارد جهاد کشاورزی به تولید میوههای گرمسیری خصوصاً در زرآباد توجه خاص داشته باشد.
وی گفت: به دنبال جذب فاینانس برای تکمیل خط آهن محور شرق هستیم تا به بندر متصل شود.
اسلامی تأکید کرد: طرح حوزه آبخیزداری و آببندهای کوچک باید در استان اجرا شود.
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر تسریع در اتصال گاز به شهرهای استان، گفت: امروز که با خشکسالی و نبود کشاورزی در استان مواجه شدهایم ضرورت دارد مشاغل خانگی و مشاغل جایگزین گسترش یابد و طرحهای اشتغال فراگیر با آب کم و یا بدون آب دنبال شود و به این ترتیب مشاغل دانشبنیان و استارتآپها به منطقه بیاید.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری در جنوب استان سیستان و بلوچستان ضروری است، باید سبد گردشگری تولید شود و بسته خط هوایی و غیره داشته باشیم.
اسلامی به ظرفیتهای گردشگری استان اشاره کرد و گفت: مناطقی نظیر کوههای مریخی، منطقه گلافشانها، سواحل زیبای چابهار و بسیاری دیگر از موهبتهای خدادادی منطقه جاذبههای بزرگی برای گردشگری است.
وی با تأکید بر اینکه توسعه سواحل مکران و طرحهای مصوب باید اجرا شود، گفت: مدیرکلهای استان وظیفه ایجاد تحول در طرحها را دارند، قرار نیست با بودجه دولتی برای خود اقلیمی درست کنیم و فقط به فکر کارهای اداری باشیم.
جانشین فرمانده ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: امروز مصوبات جلسه قبل ستاد اقتصاد مقاومتی استان سیستانوبلوچستان مرور شد 80 درصد مصوبات اجرایی شده بود که اغلب ردیف دولتی داشت.
وی ادامه داد: بنا بر اصل مدیریتی که باید حرکت ما طبق نقشه راه باشد از استاندار خواستم نقشه راه را برای توسعه سواحل استان تهیه کند و ظرف دو ماه دفترچههای طرح آماده شود.