محققان واحد تحقیقات اصلاح و تولید بذر دانشگاه آزاد اصفهان پس از ۷سال کار تحقیقاتی موفق به تولید ۱۱بذر هیبریدی (اصلاح شده) شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اصفهان با اشاره به واردات سالانه 2هزار میلیارد دلار بذر از کشورهای آمریکا، هلند، ترکیه، فرانسه و اسپانیا گفت: با تجاری سازی این محصولات تاكنون چهار رقم بذر هيبريد خيار گلخانه اي، سه رقم گوجه و چهار رقم فلفل دلمه با تاييد سازمان كنترل گواهي بذر، به بازارهاي داخلي وبرخي كشورهاي خارجي همچون افغانستان و عراق صادر شده است.
مریم گلآبادی سازگاری با اقلیم آب و هوایی، خاک و کم آبی، مبارزه با آفات و بیماری ها، کاهش 50درصدی قیمت با نمونه های مشابه خارجی و افزایش 40درصدی میزان عملکرد تولید را از مزایای بذرهای تولید شده بیان کرد و در خصوص روند تجاریسازی بذرهای هیبریدی گفت: روند تولید و تجاری سازی بذر هیبریدی کار گروهی از محققان دانشگاههای صنعتی و آزاد اسلامی واحد اصفهان است که به این منظور یک شرکت دانشبنیان نیز تاسیس شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اصفهان با اشاره به بالا بودن کیفیت بذرهای تولیدی در مقایسه با بذرهای وارداتی گفت: بذر هیبریدی بذری تغییر یافته با بهترین هیبرید والد است و عملکرد اقتصادی قابل قبولی برای گلخانهداران دارد.
کوروش کی قبادی کارشناس مرکز تحقیقات اصلاح و تولید بذر دانشگاه آزاد اصفهان نیز با اشاره به اینکه بذر هیبرید سبزی و صیفی در شانزدهمین نمایشگاه بین اللملی جامع کشاورزی اصفهان نیز رونمایی شد گفت: طرح بذر هیبرید سبزی و صیفی امسال به عنوان فناوری برتر وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری کشور برگزیده شد.
ایران به عنوان يكي از بزرگترين مصرف كنندگان جهاني سبزي و صيفي، بیشترین بذر مورد نیاز خود را از واردات تامین می کند.