استاندار آذربایجان شرقی بر جدیت در جلوگیری از ساختوساز در مناطق پرخطر استان به ویژه تبریز تأکید کرد.
وی تصریح کرد : این مسأله با جان و سلامت انسانها در ارتباط است و کسانی که چنین مجوزهایی دادهاند، باید پاسخگو باشند.
وی افزود: کسانی که امروز مسئولیت دارند باید مصمم باشند که جلوی این کار گرفته شود؛ در غیر این صورت ما نیز مانند مسئولان قبلی در معرض اتهام خواهیم بود.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با تأکید بر ضرورت رعایت دقیق آئیننامهها و مقررات ساختمانی گفت: هر چند زلزله قابل پیش بینی نیست ولی اجرای دقیق ضوابط ساخت و ساز و اعمال صحیح آیین نامه 2800 می تواند در مقاوم سازی سازه ها و کاهش آسیب ها و خسارت ها مؤثر باشد.
پورمحمدی خاطرنشان کرد : بسیار دردناک است وقتی میدانیم در کشوری زلزله خیز زندگی میکنیم ولی پس از بحران و خسارتهای فراوان و آوارگی مردم به فکر ساخت کانکس و تهیه امکانات می افتیم.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: زلزلههای اخیر در استان هشداری بود برای اینکه موضوع زلزله را جدی بگیریم و در زمان مناسب به فکر کاهش خسارات ناشی از این حادثه طبیعی باشیم.
وی همچنین بر لزوم برگزاری رزمایشهای زلزله به منظور کسب آمادگی دستگاههای مسئول و هماهنگی موسسات و سازمانهای متولی در بحث زلزلهنگاری و مطالعات زلزله و تهیه گزارش جامعی از مناطق مخاطرهآمیز استان تأکید کرد.
شهردار تبریز نیز تحرکات اخیر گسل تبریز را نگران کننده دانست و گفت : درتبریز 4200 هکتار بافت فرسوده و حاشیه نشین وجود دارد و حدود 550 هزار نفر در این مناطق زندگی می کنند در حالیکه خطر در کمین این کلانشهر است .
شهین باهر با اشاره به ناهماهنگی برخی نهادهای درگیر در مدیریت بحران گفت : دستگاه ها باید در زمینه هماهنگی و مدیریت بحران همکاری جدی با هم داشته باشند در حالیکه در مسائل ساده ای چون خدمات شهری نمی توانیم با دستگاه ها هماهنگ شویم.