به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از روزنامه رای الیوم ؛ تجمع تظاهرکنندگان لبنانی در میدان های بیروت، یادآور مطالبات جنبش ضد سرمایه داری فرانسه است.
مقاله نویس روزنامه رای الیوم در سرمقاله این روزنامه اینترنتی نوشت : جشن های میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) که کشور لبنان را فراگرفته است این روزها در پدیده ای غیر عادی بیشتر به رنگ زرد درآمد است زیرا صدها نفر از شهروندان لبنانی در میدان الشهداء در مرکز بیروت به دور هم جمع شده اند و در اعتراض به شرایط بد معیشتی و اقتصادی در کشور تظاهرات می کنند و تلاشهایی را که برای تشکیل دولت انجام گرفته است با مشکل مواجه می کنند .
این در حالی است که زمان تشکیل کابینه دولت بسیار نزدیک شده است و کابینه لبنان در آستانه تشکیل قرار دارد و شاید هم با ارزش ترین هدیه جشن های کریسمس و سال جدید میلادی برای مردم این کشور همین تشکیل کابینه باشد.
اختلافات موجود درباره توزیع وزارتخانه ها، چند دستگی ها درباره انتخاب وزرای اهل سنت مستقل، فرار برخی از فراکسیون ها از انجام مسئولیتهای خود در برابر وزارت رسانه - که در حال حاضر هیچ نقشی هم در اطلاع رسانی ندارد - و چندین مورد دیگر از جمله مسائلی است که بسیاری از شهروندان لبنانی را به این باور رسانده است که برخی از جریانهای خارجی با استفاده از ابزارهای داخلی خود برای به چالش کشاندن تشکیل دولت تلاش می کنند و این تلاشها را قبل و بعد از جشن های کریسمس و عید میلاد حضرت مسیح انجام داده اند و همچنان خواهند داد.
زمانی که سعد حریری نخست وزیر مامور تشکیل کابینه با دادن پستهای وزارتخانه ای به شش نامزد اهل سنت مخالفت کرد، اختلافات درباره نمایندگی فراکسیون اهل سنت هم پیمان با حزب الله لبنان، نمایان شد و زمانی که توافق بر سر یک راه حل حد وسطی و میانه ای ایجاد شد مبنی بر اینکه هر نماینده از یکی از این شش نامزد حمایت کند و میشل عون رئیس جمهور لبنان نیز یکی از این شش نامزد را انتخاب کند؛ بار دیگر این راه حل با مشکل مواجه شد؛ به طوری که زمانی که میشل عون ،جواد عدرا را به عنوان یکی از این شش نامزد انتخاب کرد بار دیگر اختلافات بین این فراکسیون و حمایت کنندگان آنان ایجاد شد، به طوری که برخی از این نماینده ها اعلام کردند جواد عدرا نماینده آنان نخواهد بود. به همین دلیل است که همه این تلاشها برای تشکیل دولت با مشکل مواجه شد و دوباره باید تلاشها از سر گرفته شود.
از سوی دیگر مطالبات تظاهرکنندگانی که در خیابان ها و میدان های عمومی در بیروت تجمع می کنند، کاهش مالیات ها و قیمت مواد غذایی ، ارائه خدمات بهداشتی و پزشکی رایگان و بهبود بخشیدن خدمات عمومی است. این خواسته های مردمی ما را به یاد مطالباتی می اندازد که جلیقه زردها (جنبش ضد سرمایه داری) در تظاهرات و اعتراضات خود در فرانسه مطرح می کنند. این خواسته ها به استثنای ارائه خدمات پزشکی رایگان شبیه مطالبات تظاهرکنندگان فرانسوی است.
در همین حال بدهی عمومی کشور لبنان به صد میلیارد دلار نزدیک شده است و آمارهای بانک جهانی حاکیست یک سوم مردم لبنان زیر خط فقر قراردارند، بنابراین حتما شخصیتهای نخبه سیاسی - که در رقابت برای رسیدن به پستهای مهم دولتی و وزارتخانه ها با هم می جنگند - از میان این محرومان نیستند و زیر خط فقر قرار ندارند. سعد حریری، نخست وزیر مامور تشکیل کابینه لبنان می گوید ساکت می ماند تا دیگران بشنوند اما ما فکر نمی کنیم کسی را پیدا کند که به اظهاراتش گوش کند ، زیرا انتخاب های وی برای تشکیل کابینه در این مرحله سخت از تاریخ لبنان و منطقه، از مهمترین مشکلاتی است که در برابر بهبودی اوضاع لبنان و خروج آن از بسته مشکلات سختی - که در آن گیر افتاده است - قرار دارد.
مقاله نویس روزنامه رای الیوم در پایان تاکید کرد: لبنان در آستانه انفجار قرار دارد زیرا اعتراضات مردمی در این کشور به طور بی سابقه افزایش یافته است بنابراین در صورتی که این انفجار رخ داد کنترل آن بسیار سخت خواهد بود.