رئیس سازمان حج و زیارت: طبق اعلام وزارت حج و عمره سعودی، ظرفیت اعزام حجاج ایرانی به ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: در ایام حج ۱۰ نفر از همکاران وزارت خارجه برای پیگیری وضعیت حجاج اعزام خواهند شد، همچنین برای استقرار مترجم در مراکز درمانی عربستان، زمان حرکت کاروان ایرانی برای رمی جمرات متناسب با شرایط آب و هوایی و مسائل شرعی، به تفاهمهای خوبی با طرف عربستانی رسیدیم.
وی درباره سخت گیریهای طرف سعودی نسبت به فعالیت خبری خبرنگاران گفت: طبق تفاهم باید اسامی خبرنگاران و تجهیزاتی که قرار است وارد عربستان شود، از قبل اعلام شود، اما طرف عربستانی در مذاکرات میگفت که سخت گیریها در ورود تبلت و لپ تاپ خبرنگاران به عربستان از جمله امور امنیتی است، ولی بنا شد پیگیری لازم انجام شود.
رئیس سازمان حج و زیارت درباره انگشت نگاری از حجاج افزود: این امر یک مسأله طبیعی است و در کل کشورها وجود دارد، اما با توجه به اینکه در ادوار گذشته حجاج ایرانی در زمان ورود به عربستان معطل میشدند، درخواست کردیم کار انگشت نگاری را خودمان انجام دهیم و فایلهای انگشت نگاری حجاج ایرانی را قبل از اعزام به عربستان ارسال کنیم که مورد موافقت طرف سعودی قرار گرفت.
رشیدیان درباره مدت اقامت حجاج در عربستان گفت: در مذاکرات زمان حضور حجاج در عربستان بین ۲۸ تا ۴۲ روز طول میکشد که با هماهنگیهای صورت گرفته قرار شد پروازها نزدیک به هم باشد و تعادلی بین پروازهای ایران و عربستان به وجود آید.
وی درباره قیمت بالای حمل و نقل در عربستان افزود: قطار مدینه و مکه در عربستان به تازگی راه اندازی شده است که قیمت آن برای حجاج ایرانی بسیار بالاست نرخ بالای پروازهای هواپیمایی عربستانی با توجه به افزایش قیمت دلار موضوع دیگر مورد بحث بود، همچنین در این مذاکرات با افزایش ۸۰ درصدی قیمت حمل و نقل درون شهری در عربستان مواجه شدیم و اعتراض خود را به مسئولان عربستانی اعلام و تأکید کردیم که این نرخها مورد قبول ایران نیست.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در این مذاکرات درباره از سرگیری روابط سیاسی دو کشور اقدامی صورت گرفت یا خیر؟ گفت: حج موقعیت بسیار خوبی برای گسترش تعاملات کشورهای مسلمان است و میتواند اقدام خوبی در زمینه حل مشکلات سیاسی باشد، ما با دولت و ملت عربستان دشمنی نداریم، اما مواضع ایران در دفاع از حقوق کشورها مشخص است و موضوع حج را در راستای دیپلماسی عمومی و بدون در نظر گرفتن اختلافات سیاسی پیش خواهیم برد.
رشیدیان در خصوص هزینه تمام شده حج ۹۸ برای زائران ایرانی افزود: هنوز به قیمت تمام شده نرسیده ایم، اما هزینههای مرتبط با سفر به عربستان ۳۱۰۰ تا ۳۳۰۰ دلار برآورد شده و هزینههای داخلی نیز بین ۳ تا ۵ میلیون تومان است که به نسبت دوره گذشته گران میشود به همین علت برای تأمین ارز مکاتباتی داشته ایم و به دنبال این هستیم که به نرخ قطعی برای حجاج برسیم و هزینه را کاهش دهیم که از جمله تلاشها این است که قیمت پروازی را مثل پارسال نگه داریم و افزایش قیمت نداشته باشیم.
وی افزود: راهکارهای دیگری، چون پیدا کردن امکانات با قیمت مناسبتر و تأمین ارز مورد نیاز برای حجاج را پیگیری میکنیم.
رشیدیان گفت: برای تسریع در عملیات نقل و انتقال ارز حجاج از ایران به عربستان نیز طرف سعودی قول همکاری و تسریع در امور بانکی را داده است.
وی با تأکید بر اینکه هنوز زمان دقیق رفت و برگشت حجاج مشخص نیست و در توافق نامه موعد مشخصی هم تعیین نشده است، افزود: ۱۷۰ هزار نفر اطلاعات خود را در سامانه اصلاح کرده اند و از نیمه تیر ۹۸ اعزامها شروع خواهد شد که برای ۱۰ هزار نفر درخواست اعزام داده ایم و میزان اعزامیها بستگی به طرف سعودی دارد. ۸۱ هزار نفر اعزام خواهند شد، اما در تلاشیم این میزان به ۸۴ هزار نفر افزایش یابد.
رشیدیان درباره اولویتهای اعزام ۹۸ گفت: قیمت حج باید تعیین شود و سپس اولویتها اعلام و فراخوان داده خواهد شد.