«پاتریک کامرت» رئیس هیئت سازمان ملل متحد در امور نظارت بر آتش بس الحدیده یمن، وارد این شهر شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما نرال پاتریک کامائرت (Patrick Cammaert)، رییس هیئت ناظران سازمان ملل برای نظارت بر آتش بس در حدیده، یک روز پس از دیدار با مسئولین دولت مستعفی یمن روز یکشنبه وارد این شهر شد. هدف او از این سفر تلاش برای تشویق طرفین درگیری به رعایت آتش بس اعلام شده است. حدیده تحت کنترل انصار الله است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از حدیده؛ علی رغم برقراری آتش بس از تاریخ 18 دسامبر، درگیری های پراکنده همچنان در شهر حدیده ادامه دارند. توافق آتش بس چند روز پیش در سوئد تحت نظارت سازمان ملل منعقد شد.
به گفته یک منبع وابسته به سازمان ملل، افسر بازنشسته هلندی در قالب یک کاروان، وارد حدیده در ساحل دریای سرخ شد. او فردا به بندر حدیده خواهد رفت.
ژنرال پاتریک کامائرت صبح روز یکشنبه به صنعا رفته بود. این شهر نیز در اختیار انصار الله است. وی در پایتخت با علی المخیکی، رییس هیئت نمایندگان حوثی ها در کمیته مشترک دیدار کرد. وظیفه این کمیته اجرای توافق آتس بس است.
گفتنی است شش ناظر سازمان ملل روز شنبه از طریق امان وارد صنعا شدند.
دولت مستعفی یمن و انصار الله همدیگر را متهم به نقض آتش بس می کنند. به نظر می رسد موارد نقض آتش بس هنوز مأموریت سازمان ملل را به مخاطره نیانداخته اند.
ژنرال کامائرت روز شنبه به عدن، مقر دولت مستعفی یمن، رفت. وی از نیروهای دولت مستعفی و از ائتلاف تحت رهبری عربستان خواست به آتش بس احترام بگذارند تا ارسال کمک های بشر دوستانه مختل نشود.
رییس ناظران سازمان ملل تأکید کرد که پیروزی یا شکست آتش بس به اراده طرفین یمنی منازعه بستگی دارد.
به گفته استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، نخستین دیدار نمایندگان دولت مستعفی و نمایندگان انصارالله روز 26 دسامبر برگزارخواهد شد.
شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه به اتفاق آراء به قطعنامه ای رأی داد که بر اساس آن ناظران غیر نظامی سازمان ملل برای نظارت بر خروج نظامیان از حدیده و تضمین امنیت بنادر یمن به این کشور خواهند رفت. بر اساس این قطعنامه هدف از این اقدام تضمین امنیت ارسال کمک های بشر دوستانه به این کشور است.
به گفته دیپلمات ها، هیئت ناظران سازمان ملل بین 30 تا 40 عضو خواهد داشت. این افراد هرچند غیر نظامی، دارای تجارب نظامی هستند.
جنگ یمن از سال 2015 دستکم 10 هزار کشته بر جای گذاشته است و به گفته سازمان ملل به وخیم ترین بحران بشری در این کشور منجر شده است. حدود 20 میلیون نفر در این کشور در وضعیت بحران غذایی قرار دارند.