معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: کالاهای سلامت محور از اولویتهای ستاد مبارزه با قاچاق کالاست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، عبدالله هندیانی افزود: راهاندازی سامانه تیتک (TTAC) گام بزرگی برای شناسایی اصالت کالاست که امیدواریم به سایر بخشهای داخلی نیز تعمیم داده شود.
وی گفت: سهم محصولات سلامت محور از اقتصاد پنهان کالا و ارز ۲۵ درصد است و میزان قابلتوجهی از آن مربوط به فراوردههای آرایشی و بهداشتی میشود.
هندیانی با تأکید بر لزوم آگاهی مردم از اهمیت شناسایی اصالت کالاهای مصرفی، افزود: قاچاق و ورود اقلام سلامت محور در ۷ ماهه گذشته رشد منفی داشته است که بخشی از آن مربوط به نوسانات قیمت ارز و به صرفه نبودن واردات کالا بوده و بخشی نیز به دلیل افزایش کشفیات بازرسان و ناظران سازمان غذا و دارو است.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به رشد ۸ درصدی کشفیات محصولات سلامتمحور از ابتدای سال، گفت: باید با برنامهریزیهای مناسب به سمتی برویم که آگاهی مردم در مورد محصولات قاچاق افزایش پیداکند و از آثار سوء آن مطلع شوند.
وی افزود: کالاهای سلامتمحور ۲۵ درصد کل قاچاق را در سالهای ۹۵ و ۹۶ به خود اختصاص داده است که به نظر میرسد نیاز بیشتری به توجه سازمانهای مرتبط دارد.
هندیانی گفت: با همه سایتهایی که در فضای مجازی در حوزه فروش محصولات سلامت محور فعالیت میکنند و توسط سازمان غذا و دارو به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز معرفی میشوند، از طریق هماهنگی با پلیس فتا برخورد میشود و مسدود میشوند.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۳ میلیارد دلار کالاهای سلامت محور به صورت قاچاق وارد میشوند، افزود: ۶۰ درصد فرآوردههای بهداشتی و آرایشی به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار، ۱۸ درصد محصولات غذایی، ۶ درصد ملزومات و تجهیزات پزشکی و ۲ درصد دارو در بازار قاچاق هستند.