به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه اینترنتی رأی الیوم با استناد به خبرهای منتشر شده توسط منابع صهیونیستی درباره دیدار مستمر مقامات بلند پایه تشکیلات خودگردان فلسطینی با مقامات رژیم صهیونیستی نوشت هر چند این دیدارها به بهانه بررسی مسائل اقتصادی صورت میگیرد و به زعم دو طرف غیر سیاسی است، اما اهداف مهمی همچون لغو تحریم روابط تشکیلات خودگردان فلسطینی با آمریکا و از سرگیری مذاکرات به اصطلاح صلح (سازش) را در بر دارد.
تارنمای روزنامه رأی الیوم در گزارشی به قلم زهیر آندراوس نوشت: با وجود جنایات رژیم اشغالگر علیه فلسطینیان در کرانه باختری و غزه و نیز قطع روابط تشکیلات خودگردان فلسطینی در رام الله با "دولت" اسرائیل و توقف مذاکرات موسوم به فرآیند صلح بین دو طرف، مسئولان ارشد تشکیلات خودگردان هنوز هم در نشستهایی با حضور مسئولان اسرائیلی در قدس اشغالی شرکت میکنند.
در همین زمینه پایگاه خبری اسرائیلی والا از نشست دو روز پیش موشه کحلون وزیر دارایی اسرائیل و رئیس حزب کولانو با شکری بشاره همتای فلسطینی وی در دفتر کحلون در قدس اشغالی خبر داد.
به نوشته والا، دفتر کحلون با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نشست با وزیر فلسطینی بخشی از هماهنگی اقتصادی مستمر درباره مسائل اقتصادی است.
کحلون قصد داشت طرح بین المللی ادعایی خود را برای تقویت اقتصاد فلسطین که از یک سال پیش آغاز کرده بود منتشر کند. قرار است از این طرح در نشست ماه آینده داووس رونمایی شود.
پایگاه اسرائیلی نوشت: برخی منابع بلند پایه در دفتر کحلون تأکید کردند در این جلسه مسائل مربوط به بانکهای فلسطینی، مالیاتها و ساماندهی بخش برق بررسی شد، اما به مسائل سیاسی پرداخته نشد. گفتنی است کحلون از مهمترین شخصیتهای اسرائیلی است که رابطه مستمری با مسئولان فلسطینی دارد.
وی به طور مرتب با بشاره و حسین الشیخ وزیر امور مدنی دیدار داشته است. کحلون همچنین مهمترین مسئول اسرائیلی است که در سالهای اخیر برای نشست با رامی الحمد الله نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی به رام الله سفر کرده است.
اما آنچه لازم است درباره طرح کحلون گفته شود این است که در ماههای اخیر طرحی بین المللی برای تقویت اقتصاد فلسطین طراحی شده است که مشتمل بر ایجاد مناطق صنعتی مشترک، بهبود وضعیت گذرگاه هابی بین کرانه باختری
و اسرائیل به منظور بهبود شرایط حمل کالا و عبور و مرور اشخاص است که با همکاری آمریکا و کشورهای اروپایی انجام میشود.
به گفته برخی منابع در تل آویو، کحلون قصد دارد این برنامه را در نشست وزرای دارایی در حاشیه نشست بین المللی اقتصاد داووس مطرح کند اما به سبب قطع کامل روابط تشکیلات خودگردان فلسطینی و دولت آمریکا، حضور فلسطینیها در این نشست در هالهای از ابهام است.
به گفته این منابع کحلون هنوز ادعا میکند در جلسات خود با فلسطینیها تنها مسائل اقتصادی را بررسی میکند و تأکید دارد ثبات اقتصاد فلسطین در بطن منافع امنیتی دو طرف نهفته است. با این وجود سال گذشته وی اعمال فشار به فسلطینیان برای لغو قطع روابط با دولت دونالد ترامپ و ارتباط مجدد آنان با جیسون گرینبلات فرستاده ویژه دولت آمریکا به منطقه را خواستار شد.
وی فوریه گذشته در دیدار با رامی الحمد الله با تأکید بر اینکه آمریکاییها تنها میانجی بی طرف در منطقه هستند، از فلسطینیها خواست بار دیگر با میانجی گری آمریکا بر سر میز مذاکرات حاضر شوند.
گفتنی است هفته گذشته گال برگر روزنامه نگار اسرائیلی و رئیس بخش فلسطین رادیو نیمه دولتی اسرائیل (کان) فاش کرد: حسین الشیخ وزیر امور مدنی تشکیلات خودگردان فلسطین به منظور بررسی تشدید تنش در کرانه باختری اشغالی با نداف آرگمان رئیس دستگاه امنیت عمومی اسرائیل (شاباک) و دیگر مسئولان امنیتی در قدس اشغالی دیدار کرد.
برگر به نقل از برخی منابع بلند پایه فلسطینی در رام الله گفت: موضوع این نشست بررسی طرح موسوم به "شیوههای کاهش تنش" در کرانه باختری پس از رشته عملیات فدائی هفته گذشته مقاومت فلسطین بود.
به گفته این منابع محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به سازمانهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطینی توصیه کرده است به هماهنگی امنیتی با رژیم اشغالگر اسرائیل ادامه دهند اما این منابع چنین برداشت کردند که "دولت" اسرائیل باید تخریب خانه عاملان عملیات فدایی در کرانه باختری اشغالی را متوقف کند چرا که این اقدام اوضاع را ملتهبتر خواهد کرد.
این منابع نیز همانند تلویزیون اسرائیل خاطر نشان کردند: اردن این روزها در حال برقراری تماس برای برطرف کردن تیرگی روابط فلسطینیان و اسرائیل است. به گفته این منابع، ماجد فرج رئیس سازمان اطلاعات تشکیلات خودگردان فلسطینی برای بررسی این مسئله با همتای اردنی خود دیدار کرد. گفتنی است محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در امان با ملک عبدالله دوم دیدار کرد.
لازم نیست بگوییم اسرائیل تلاش میکند از یکسو با هماهنگی امنیتی (با طرف فلسطینی) امنیت سربازان و شهرک نشینان خود را حفظ کند و از سوی دیگر مطمئن است کاهش تحریمهای اقتصادی اعمال شده علیه فلسطینیان در کرانه باختری تا حد زیادی در کاهش تنشهای امنیتی مؤثر خواهد بود و از همین رو به منظور تحقق اهداف، نشستهایی با مقامات تشکیلات خودگردان برگزار میشود.