به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما ؛ روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشي از همدستی و همکاری تنگاتنگ رژیم صهیونیستی ، تشکیلات خودگردان فلسطینی به ریاست محمود عباس ، اردن ، مصر و قطر برای جلوگیری از وقوع انتفاضه در کرانه باختری اشغالی رود اردن و جلوگیری از هرگونه عملیات ضد صهیونیستی خبر داد.
پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی به قلم هانی ابراهیم نوشت: مصر بار دیگر متوجه مسأله فلسطین اما این بار از زاویه کرانه باختری شده است و در کنار آن اردن قرار دارد که اعمال فشار می کند «مناطق تحت کنترل تشکیلات خودگردان» به سکویی برای انتفاضه تبدیل نشود و در این میان قطری ها نیز تهدیدات دشمن را به «حماس» ابلاغ می کنند.
در حالیکه نقش اساسی مصر و قطر برای تضمین آرامش در نوار غزه آشکار گردید، اسرائیل روی اجرای توافق مشترک با تشکیلات خودگردان فلسطین و سازمان « اطلاعات مصر» کار می کند و علاوه بر این اردن و قطر نیز مقاومت و جنبش «حماس» در کرانه باختری را تحت فشار قرار می دهند و این طرحی است که عمل به آن آغاز شده است و تماسها و دیدارهایی به خاطر آن پس از مجموعه عملیات اخیر ضد نظامیان دشمن و شهرک نشینان صهیونیست طی ماههای گذشته انجام شد.
«الاخبار» از منابع نزدیک به «حماس» مطلع شد که این طرح را طرف اردنی ، مصری و فلسطینی (تشکیلات خودگردان) مطرح کردند تا از موافقت اسرائیل برخوردار شود و قطر نیز در آن مشارکت داشته باشد و این جنبش « به جزئیات کامل طرح دست یافته که شامل حمله جامع به پایگاهها و عناصر آن در کرانه باختری است».
این طرح دو شاخه دارد یکی عملیاتی و دومی اطلاعاتی است و بازداشتها و بازجویی های هدفمند برای ناکام گذاشتن تشکیل گروههای نظامی یا اجرای عملیات ادامه دارد و این بخش بطور مستقیم به نیروهای دشمن واگذار شده است. همچنین طرح ، شامل ادامه افزایش هزینه عملیاتی است که فلسطینی ها انجام می دهند. افزایش هزینه ها از طریق سرعت بخشیدن به تخریب خانه های عاملان عملیات و اعمال فشار بر خویشاوندانشان انجام می شود تا هیچ فردی به فکر پیوستن به گروههای وابسته به حماس در کرانه باختری نیفتد.
همچنین اطلاعات دیگری به دست جنبش (حماس) رسیده است که تائید کننده خبرهای اخیر است که به دیدارهای مقامات تشکیلات خودگردان با همتایان اسرائیلی خود مربوط می شود. همچنین حماس مطلع شده است مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطینی ابتدا، اطلاعات درباره اشخاصی را که پیش بینی می شود مرتبط با عملیات هستند در اختیار اسرائیلی ها قرار می دهند و نهادهای امنیتی فلسطینی اجازه نمی دهند هیچگونه فعالیت مردمی، اجتماعی یا دانشجویی در کرانه باختری انجام شود و فعالیتهای دنشجویان جنبش در داخل دانشگاهها نیز دنبال می شود.
نکات یاد شده تقریبا برای محافل ذیربط شناخته شده است. این منابع می افزایند اما نقش اردن ، حمایت امنیتی و در اختیار گذاشتن اطلاعات گسترده به تشکیلات خودگردان و دشمن درباره عناصر «حماس» در کرانه باختری و روابطشان با خویشاوندانشان و دوستانشان در اردن است.
علاوه براین اردن به رام الله اطمینان می دهد که در برابر هر تلاش عربی برای عبور از آن حمایت سیاسی خواهد کرد که اشاره به قاهره دارد.
اما قطری ها طی دو هفته گذشته پیامهای اسرائیل را به «حماس» ابلاغ کردند. اسرائیل در این پیامها از حماس خواسته است « کارهای بیهوده در کرانه باختری را متوقف کند » و علاوه بر این تهدید کرده است سیاست ترور اشخاصی که گروهها را در داخل غزه تحریک می کنند، از سر خواهد گرفت.
این منابع افزودند « قطری ها به حماس توصیه کردند تحریکات در کرانه باختری را کاهش دهد تا آرامش در غزه و همچنین تفاهمات اخیر برای بهبود وضع اقتصادی در نوار غزه ادامه یابد».
این در حالی است که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان با عبدالله دوم پادشاه اردن شه شنبه گذشته در امان دیدار کرد. طرفین درباره تحولات کرانه باختری گفتگو کردند. اما یونی بن مناحیم تحلیلگر اسرائیل درباره علل این دیدار گفت « طرفین در امان و رام الله نگران قدرتشان هستند و عباس از این نگران است که مبادا طرح معامله قرن آمریکا مقدمه ای برای کنار زدن وی از صحنه سیاسی باشد به همین دلیل به امان سفر کرد تا از پادشاه بخواهد که از وی حمایت کند که پادشاه اردن نیز خود در تنگنای اقتصادی و سیاسی بزرگی به سر می برد».
مناحیم به نقل از «محافل فلسطینی» گفت « این دیدار همزمان با وخیم شدن اوضاع امنیتی در کرانه باختری به سبب عملیات اخیر بوده است که همین امر سبب شد دیدار حسین الشیخ یکی از فرماندهان جنبش فتح و فرد نزدیک به عباس با نداف ارغمان رئیس شاباک با فشارهایی که اردن و مصر وارد کردند، تسریع شود».
در همین حال رئیس سازمان اطلاعات مصر در زمانی که کرانه باختری ملتهب بود به رام الله سفر کرد. این نویسنده اسرائیلی افزود: عبدالله (شاه اردن) نیز از این واهمه دارد که مبادا فروپاشی تشکیلات خودگردان به بروز انتفاضه در کرانه باختری ضد اسرائیل منتهی شود و درگیریهایي بین گروههای مختلف فلسطینی بر سر قدرت در آینده رخ دهد.