همایشی برای ارائه راهکارها و الزامات بانکداری اسلامی و بررسی چالش های پیش روی آن و همچنین شناسایی معایب و آسیبهای بانکداری فعلی کشور در یزد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عضو شوراي فقهي بانک مرکزي و سازمان بورس کشور قانون عمليات بانکي بدون ربا را که بعد از پيروزي انقلاب اسلامي تدوين و اجرايي شد يکي از افتخارات اين نظام برشمرد و افزود در بسياري از کشورهاي اسلامي اين قانون را از ما گرفته و اجرا مي کنند.
حجت الاسلام موسويان اساس بانکداري اسلامي در کشور را مشروعيت و اسلامي شدن قراردادها، در خدمت توليد و اقتصاد بودن منابع بانکي و ايجاد عدالت دانست و افزود: در موضوع اسلامي شدن قراردادهاي بانکي با ضعف آموزش کارگزاران و مردم و عدم پاي بندي به قراردادها مشکلاتي داريم اما خوشبختانه نظام بانکي مان حمايت هاي ارزشمندي از توليد و اقتصاد در کشور داشته است بطوري که 70درصد سرمايه گذاري هاي انجام شده در بخش هاي مختلف صنعت، معدن، کشاورزي، بازرگاني از منابع بانکي است.
عضو شوراي فقهي بانک مرکزي و سازمان بورس کشور به موضوع نرخ سودهای بانکی خرده گرفت و افزود: نرخ سودهاي بانکي در کشورمان در مقايسه با سطح بين المللي و حتي کشورهاي داراي تورم بالاست و هم در تخصيص منابع عدالت رعايت نمي شود.
حجت الاسلام موسويان افزود: تخصيص منابع بانکي بايد بر اساس نيازها و شايستگي و براي توليد ملي باشد اما متاسفانه بر اساس ارتباطات انجام مي شود.
وي گفت: بسياري از افراد با ارتباطاتي که دارند تسهيلاتي سنگين مي گيرند اما برخي جوانان و کارآفرينان دستشان از حداقل تسهيلات بانکي هم کوتاه است.
عضو شوراي فقهي بانک مرکزي و سازمان بورس کشور افزود بايد سياست هاي بانک مرکزي در تخصيص منابع عادلانه شود و به گونه اي باشد که حس عدالت را در بانکداري ايجاد کند.
در اين همايش يک روزه 120نفر از ائمه جمعه، روحانيان، مسئولان و کارکنان بانک ها حضور داشتند.