حلوا از سوغاتی های خوش طعم و لذیذ شهر ارومیه است و سالیانه 500 تن حلوا در این شهر تولید می شود و از لحاظ طعم و تنوع در کشور بی نظیر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، ارومیه با تولید سالانه 500 تن انواع حلوا، عنوان شهر متنوع ترین حلوای های ایران را به خود اختصاص داده است.
گزارش از: مهدی رضایی
رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان ارومیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر گفت: در ارومیه 40 واحد تولیدکننده حلوا سالانه نزدیک به 500 تن انواع حلوا تولید می کنند که این میزان در کنار تنوع تولید این ماده غذایی، در کشور بی نظیر است. نوجوان افزود: از مجموع واحدهای تولید کننده حلوا در ارومیه 11 واحد با پروانه کسب اختصاصی حلوا تولید می کنند و مابقی به تولید مشترک نقل و حلوا مشغولند که در مجموع در این واحدها 2 هزار نفر به طور مستقیم و نزدیک به 10 هزار فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد شده است. به گفته رئیس اتحادیه قنادان و شیرینی فروشان ارومیه، حلوای گردو، هویج، دوشاب، پسته، حلوای سنگی و حلوای گل قند از جمله انواع حلوای تولیدی حلواپزان ارومیه است که علاوه بر تامین نیاز مردم استان به استانهای مختلف کشور نیز صادر می شود. حلوا، خوراکی آئینی مردم ایران است و در ارومیه باید به تمام این تولیدات، حلوای زعفرانی و زنجبیلی را هم افزود که بیشتر در مراسم ختم و خداحافظی با عزیزان کاربرد دارد. خانم خدادای کارشناس نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از صدور شناسه بهداشتی به واحدهای تولید حلوا در ارومیه از سال 1394 خبر داد و گفت: صدور این شناسه نشان می دهد که بر مواد اولیه و کلیه مراحل تولید حلوا در این شهر نظارت دقیقی وجود دارد تا محصول سالم و بهداشتی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد. ماده اولیه حلوا شیره انگور یا دوشاب است که از باغات ارومیه تهیه می شود. شیره انگور به دلیل طبیعت گرم و تر در پاییز و زمستان مورد استقبال مردم منطقه و دیگر نقاط سردسیری کشور است. دوشاب سرشار از ویتامینهای ای، بی، سی است و از نظر غذایی ویژگیهای قابل توجهی دارد. تاریخچه دقیقی از ورود حلوا به سبد غذایی مردم ارومیه وجود ندارد ولی نشانه ها از قدمت صدساله این ماده غذایی خوشمزه خبر می دهند، خوراکی شیرینی که در شب تولد خورشید، شب یلدا زینت بخش سفره مردم ارومیه است و در روزهای منتهی به این آئین ایرانی می توان صفوف مردم در مقابل حلوافروشی ها را مشاهده کرد.