بزرگترین مجتمع کشت و صنعت غرب کشور
از رکود تا صعود
مجتمع کشت و صنعت لرستان سال 1354 با هدف پرورش دام و طیور در خرم آباد ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان، مجتمع کشت وصنعت، 250 سوله نگهداری دام و طیور دارد که هر سوله ظرفیت نگهداری هزار راس دام را دارد و امکان پرورش همزمان 250 هزار راس دام در این مجتمع وجود دارد.
23 سیلوی فلزی 2 هزار تنی، 4 انبار فلزی، 4 کارخانه خوراک دام و 66 استخر پرورش ماهی سردابی و گرم آبی از دیگر داشته های این مجتمع تولیدی با ظرفیت اشتغالزایی برای 1 هزارو 500 نفر به صورت مستقیم را دارد
تا پیش از سال 1366 صادرات این مجتمع به کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می شد، همچنین علاوه بر تهیه گوشت قرمز و سفید چند کارخانه فرآوری کالباس و سوسیس در این مجتمع ساخته شد اما بعد از تعطیلی، این کارخانجات نیز به خارج از لرستان منتقل شدند
مجتمع بزرگ کشت و صنعت لرستان در سال 1383 بنا بر تصمیم دولتمردان به بخش خصوصی واگذار شد تا شاید شاهد رونق چشمگیر و توسعه بیشتر این مجموعه باشیم.
اما بعد از واگذاری بزرگترین مجتمع کشت و صنعت غرب کشور به بخش خصوصی، کارگران اخراج شدند، نیروی جدیدی استخدام نشد و عمده ماشین آلات، ابزار کار، سوله ها، برخی از تجهیزات، موجودی های منقول و غیر منقول را مالکان بخش خصوصی فروختند.
استاندار قبلی لرستان (هوشنگ بازوند) احیا این مجتمع بزرگ را در دستور کار قرار داد و در نهایت با رایزنی های بسیار احیا و راه اندازی مجدد مجتمع کشت و صنعت لرستان با سرمایه اولیه 200میلیون دلاری بخش خصوصی آغاز شد.
ساخت طرحهای متعدد اقتصادی و تولیدی در حوزه کشاورزی، دامپروری و گردشگری در دستور کار متولیان جدید مجتمع کشت و صنعت لرستان قرار دارد.
احیاء گلخانه 50 هکتاری نخستین اقدام سرمایه گذار خارجی برای بازگرداندن رونق به بزرگترین مجتمع کشت وصنعت لرستان بود.
مرحله نخست گلخانه مجتمع کشت وصنعت 10 هکتار وسعت دارد و برای 150 کارشناس کشاورزی شغل ایجاد کرده است.
80 درصد تولیدات این گلخانه هیدرو پونیکی( کاشت بدون خاک) به روسیه، امارات و قطر صادر می شود .
کیفیت محصولاتش عالی است، ارگانیک، با طعم خوب و ماندگاری بالا و برنامه کشت این گلخانه با نیاز بازار در آن سوی مرزها هماهنگ است .
عرب نژادی مدیر این گلخانه می گوید: برای این فصل 5 هزار تن تولید داریم و با افتتاح 2 فاز دیگر مجتمع سالانه حدود 29 هزار تن انواع گوجه، خیار، فلفل دلمه ای و گیاهان تزئینی تولید خواهیم کرد.
افزایش تولید در واحد سطح تا 15 برابر روشهای سنتی، کنترل بیماری ها، کاهش مصرف آب، بازیابی آب و خاک مورد استفاده از روشهای تولید محصولات به روش هیدرو پونیک است.
مجتمع کشت وصنعت لرستان در حال بالندگی است، بعد از چند سال تعطیلی و رکود با همت بخش خصوصی و پیگیری مسئولان به صعود و صادرات رسیده و با افتتاح فازههای بعدی بالنده تر خواهد شد اگر این همکاری و همدلی برای تولید رونق کماکان و.جود داشته باشد.
نویسند: مهناز رحمانی مهر
ویراستار: علی مرادی کاکاوندی