مصوبه شورای شهر مبنی بر باغ بودن زمینها برخی مواقع امتیازی برای مالکان محسوب می شود
معاون نظارت شورا تاکید کرد: به محض اینکه ما می گوییم زمین باغ است، خودبخود مجوز ثانویه ای صادر می کنیم که حتی اگر نمی توانسته با مزروعی پروانه ساخت بگیرد، با مصوبه باغ می توانسته مجوز ساخت بگیرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افشین حبیب زاده در یکصدو هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی پرونده یک پلاک ثبتی مبنی بر باغ بودن یا نبودن گفت: در اینکه زمین های مزروعی را نیز باغ تشخیص دهیم یا خیر باید به این نکته توجه کنیم که وقتی ما اعلام کنیم زمینی باغ است، مالکان آن می رفتند برای آن زمین با سی درصد سطح اشغال پروانه می گرفتند و می ساختند.
نائب رییس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ولی وقتی می گفتیم زمینی باغ نیست، مالکان آن زمین باید طبق ضوابط شهرسازی و روال قانونی برای ساخت مجوز می گرفتند.
وی تاکید کرد: به محض اینکه ما می گوییم زمین باغ است، خودبخود مجوز ثانویه ای صادر می کنیم که حتی اگر نمی توانسته با مزروعی پروانه ساخت بگیرد، با مصوبه باغ می توانسته مجوز ساخت بگیرد. فکر نکنیم اگر بگوییم باغ است یک حقی را از مالک ضایع می کنیم. وقتی شورا اعلام می کند که زمینی باغ است، یک مجوزی داده می شود که براساس آن مالکان می رفتند مجوز ساختی را دریافت می کردند و رای شورا مبنی بر باغ برخی مواقع امتیاز محسوب می شده است. لذا صدور رای باغ یا غیر باغ در شرایط متفاوت آثار متفاوتی بر جای می گذارد . در این صورت گاهی رای باغ بودن می تواند موجب حفظ یک باغ شود و گاهی می تواند موجب صدور مجوز ساخت خارج از ضوابط گردد که باید هنگام صدور رای به این نکته توجه کنیم.
هزینه غیر باغ بودن را به گردن شورا نیندازید
اعضای شورای اسلامی شهر تهران بر بررسی دقیق تشخیص باغات از سوی شهرداری و ارسال پرونده ها به شورا ی شهر تاکید کردند.
در یکصد و هشتمین جلسه شورا بررسی پرونده های پلاک ثبتی برای تشخیص باغ یا غیر باغ بودن در دستور قرار گرفت.
در بررسی این پرونده ها موضوع پلاک ثبتی که از ابتدا کارخانه بوده و کاربری صنعتی نیز داشته اما به واسطه وجود تعدادی درخت در حیاط کارخانه سازمان بوستان ها آن را باغ تشخیص داده بود مورد بحث قرار گرفت.
مجید فراهانی گفت: نباید در افکار عمومی اینگونه تداعی شود که شورای شهر مخالف باغات است. وقتی زمینی از ابتدا کاربری صنعتی داشته و کارخانه در آنجا احداث شده است نمی توان آن را باغ تشخیص داد. ولی مسئولان شهرداری می آیند چنین زمینی را باغ تشخیص می دهند و پرونده را به شورا ارسال می کنند. هزینه غیر باغ اعلام کردن را چرا به گردن شورا می اندازند سازمان پارکها از ابتدا نباید در مورد باغ یا غیر باغ بودن اظهار نظری داشته باشد. اینکه تاوان می افتد گردن شورا ، درست نیست.
در ادامه جلسه بحث زمین های مزروعی در تشخیص باغ یا غیر باغ بودن نیز مطرح شد.
زهرا صدر اعظم نوری در این زمینه پیشنهاد داد: املاکی که تشخیص داده می شوند مزروعی هستند نباید عنوان باغ یا غیر باغ را بگیرند. باید با پلاک مزروعی با آنها برخورد شود و نباید در شورا به آن پرداخته شود. در صحن شورا پلاک مزروعی موضوعیت ندارد.
دستورالعمل اصلاح بودجه حوزه فرهنگی شهر یک فوریتی بررسی می شود
با رای اعضای شورای شهر تهران دستورالعمل مرتبط با اصلاح بودجه حوزه فرهنگی شهر یک فوریتی بررسی می شود.
موضوع بررسی یک فوریت طرح دستورالعمل اجرایی بند الف تبصره ۲۶ بودجه سال ۹۷ که به اصلاح بودجه مرتبط با حوزه فرهنگی اجتماعی است دستور اول جلسه یکصد و هشتم شورای شهر تهران بود که به تصویب رسید.
محمدجواد حق شناس در تشریح این دستور جلسه گفت: در قانون بودجه سال قبل بحث مفصل کاهش بودجه فرهنگی اجتماعی مطرح شد. کمیسیون فرهنگی اجتماعی نگرانی خودرا نسبت به کاهش ۲۵ درصدی بودجه به اعضای شورا و دست اندرکاران لایحه بودجه تنظیم و مطرح کردند.
وی ادامه داد: پس از کش و قوسهای فراوان نهایتا شورا پیشنهاد اختصاص
3.5درصد از اعتبارات تملک دارایی و سرمایه های معاونت موسسات و سازمانها و شرکت های وابسته به شهرداری در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی را مطرح کرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: بر اساس این حکم در بند الف تبصره ۲۶ سال ۹۷ قرار بود معاونت مربوطه با کمک معاونت برنامه ریزی دستورالعمل مربوطه را آماده کنند و به تصویب کمیسیون فرهنگی اجتماعی برسانند و این دستورالعمل در صحن ارائه شود،که متاسفانه با کم کاری و عدم پیگیری مواجه بودیم.
حق شناس اظهار داشت: معاونت های فرهنگی و برنامه ریزی در ابتدا با روح این پیشنهاد موافقت نداشتند و نسبت به تبیین این دستور العمل علی رغم پیگیری های زیاد کمیسیون مقاومت می کردند، اما نهایتا با تلاش زیاد پیش نویس اولیه این دستورالعمل را در شهریور ماه دریافت کردیم و با ۴ ماه تاخیر در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مورد بحث قرار گرفت.
وی درباره ضرورت فوریت این طرح گفت: فوریت مسئله به اینجا برمی گردد که تصویب دستورالعمل ۷ ماه به تاخیر افتاده است.
این طرح به موافقت و امضاء ۱۴ عضو شورای شهر با قید دو فوریت رسید که با پیشنهاد رئیس شورای شهر تهران به قید یک فوریت تغییر یافت و در نهایت با 14 رای موافق و 4 رای مخالف به تصویب رسید.
مسجدجامعی: باید در شناسایی باغات به سند ثبتی املاک توجه شود
عضو شورای شهر تهران بر ضرورت شناسایی باغات از طریق توجه به سند ثبتی املاک تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در جریان بررسی جزئیات لایحه شناسنامه دار کردن تک باغ ها و اراضی مشجر شهر تهران احمد مسجد جامعی به ارائه پیشنهادی در خصوص توجه به اسناد مالکیت در شناسایی باغات تاکید کرد.
وی اظهار داشت: برخی از املاک مشجر نیستند اما به لحاظ سند ثبتی باغ محسوب می شوند و برخی املاک مشجر هستند و در سند آنها باغ منظور نشده و خوب است ضمن توجه به سبزینگی به سند املاک نیز در شناسنامه دار کردن باغات توجه شود.
محمد سالاری هم اظهار داشت: این پیشنهاد درستی است اما با توجه به اینکه در آئین نامه تشخیص باغات این موضوع آورده شده است، ضرورتی برای درج آن در این لایحه نیست.
وی ادامه داد: در نخستین گام برای تشخیص باغات در این لایحه موضوع سبزینگی مورد اولویت قرار گرفته است و این به این معنی نیست که دیگر ملک ها باغ نیستند.
احمد مسجد جامعی در همین خصوص اظهار داشت: البته بسیاری از مواردی که در گذشته وجود داشته است در مصوبات بعدی قید شده و خوب است که با اشاره به این موضوع به جامعیت مصوبه شورا بیفزاییم.
در نهایت با 9 رای موافق و 9 رای مخالف این پیشنهاد به تصویب نرسید.
سید ابراهیم امینی، نایب رئیس شورای شهر تهران در ادامه بررسی جزئیات این لایحه گفت: نباید صدور شناسنامه باغات با حق و مسئولیت شورا در تشخیص باغات مغایرت داشته باشد.
محمد سالاری در پاسخ به این موضوع تاکید کرد: با این لایحه آئین نامه لغو نمی شود. امروز شهرداری اقدام به تهیه شناسنامه کرده است و این شورا تاکید بر انجام روال قانونی تشخیص باغات است.
در ادامه این جلسه علی اعطا به ارائه پیشنهادی در خصوص حذف واژه اراضی مشجر در شنانامه دار کردن تک باغات شد.
بهاره آروین در مخالفت با این پیشنهاد گفت: زمانی که ملکی برای تشخیص باغ بودن به کمیسیون ماده 7 ارجاع داده می شود این کمیسیون تمام موضوعات را در خصوص باغ بودن یا اراضی مشجر بودن را تشخیص می دهد.
وی اظهار داشت: برای ما فضای سبز و حفظ آن مهم است و ایرادی ندارد که مصوبه ای حداکثری را داشته باشیم.
سالاری در پاسخ به این موضوع عنوان کرد که اولویت تهیه شناسنامه باغات اراضی مشجر بوده است و ما نمی توانیم این موضوع را از عنوان لایحه حذف کنیم.
علی اعطا اظهار داشت: این دو موضوع از هم جدا هستند و باید به تفکیک آورده شوند.
در نهایت این پیشنهاد نیز رای لازم را به دست نیاورد.