وزیر نیرو: روسیه متقاضی انتقال تکنولوژی ساخت توربین گازی ساخت ایران به این کشور، در یک بازه زمانی بلند مدت است.
وی با بیان اینکه مسیر طی شده هموار و کوچک نبوده است گفت: تحریمها فرصتی ایجاد کرده تا ما با تکیه برتوان داخل، در مسیر پیش رو و فرصت ایجاد شده، از انرژیهای تجدید پذیر و نیروی انسانی خود استفاده کنیم و روی پای خود بایستیم.
وزیر نیرو با تاکید برمدیریت مصرف و تولید ادامه داد: کشور ما در شرایطی است که اگر فکر عاجلی برای آن نشود با مشکلات عدیدهای در خصوص تامین آب و برق مواجه خواهیم شد.
اردکانیان با بیان اینکه در تابستان سال گذشته ۵۵ هزار مگاوات برق در زمان پیک تولید شده است گفت: ۲۰ هزار مگاوات از این رقم در دستگاهای سرمایشی استفاده شد که ۵ مگاوات آن در ادارات دولتی بوده است.
وی موضوع آب و برق را بین رشتهای دانست و افزود: ما در کشور، تفکر بخشی نگری داریم درحالی که آب و برق موضوعی بین رشتهای و نیازمند همکاری و همیاری همه بخشهای کشور است.
وزیر نیرو گفت: نباید میلیاردها مترمکعب آب شیرین در کشتهایی که مجاز نیستند مصرف شود درحالی که مابا مشکل آب شرب مواجه هستیم اگر با سرمایه گذاری سنگین و زمان زیاد آب استهصال شود و سپس هدر برود نسلهای آینده ما را نخواهند بخشید.
اردکانیان افزود: اصلاح شیوه مصرف یک ضرورت است، زیرا جامعه ما خوش مصرف نیست.
فعالیت ۴۰ طرح آب شیرین کن در کشور
وزیر نیرو گفت: هم اکنون ۴۰ طرح آب شیرین کن در کشور در حال فعالیت است ضمن اینکه طرحهای دیگر آب شیرین کن نیز در استانهای جنوبی و شمالی کشور تعریف شده است.
رضا اردکانیان در حاشیه دومین همایش دوسالانه اقتصاد آب در محل اتاق ایران در جمع خبرنگاران، افزود: یکی از سیاستهای وزارت نیرو این است که بتوانیم از منابع آب دریا حداکثر استفاده را برای مصارف آب شرب انجام دهیم.
وی درباره طرحهای آب ژرف نیز گفت: برنامه دولت و وزارت نیرو در این زمینه همکاری نزدیک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و در یک مورد آن معروف به "چاه سیستان" قرار شده، پس از انجام تحقیقات کامل و مشخص شدن نتایج پروژه در ابعاد فنی، کمی، کیفی و اقتصادی، تصمیم گیری انجام شود، اما هنوز در مرحله مطالعه است.
وزیر نیرو درباره کاهش بودجه این وزارتخانه در بودجه سال آینده اضافه کرد: اگر بودجه وزارت نیرو در سال آینده نسبت به امسال کاهش داشته، بر اساس واقعیتهایی است که پیرامون ما وجود دارد و ما نیز سعی کردیم که تاثیر این کاهش را بر روی برنامههای مان به حداقل برسانیم.
اردکانیان با بیان اینکه هرچه بودجه واقعیتر باشد، احتمال تحقق آن در طول سال بیشتر میشود افزود: تکیه وزارت نیرو فقط بر بودجه دولتی نیست بلکه این وزارتخانه از محل فروش آب و برق دارای منابع داخلی است.
وی ادامه داد: درخواست ما این بوده و خواهد بود که منابع داخلی وزارت نیرو، همچون گذشته در اختیار این وزارتخانه باشد تا برنامههای خود را اجرایی کند؛ این خواسته ما شنیده شده و انتظار میرود بتوانیم برنامههای خود را به ویژه برای تابستان ۱۳۹۸ که مدیریت اوج بار برق و تامین آب شرب است، اجرایی کنیم.
اردکانیان گفت: در سالهای گذشته تغییراتی در جهت بهبود و اصلاح برنامهها در بخش کشاورزی و سایر بخشها از منظر آب انجام شده است، اما یکی از موضوعات اساسی در این راستا سرعت تغییر اقلیم است.
وزیر نیرو افزود: به موازات تغییر اقلیم به سمت شرایطی حرکت میکنیم که در آن شاهد گرمتر شدن هوا و کاهش بارشها هستیم، به طوری که در ۵۰ سال گذشته به طور متوسط هر ۱۰ سال، چهار دهم درجه سانتیگراد و در مجموع به طور متوسط ۲ درجه سرزمین ایران گرمتر شده است.
اردکانیان اضافه کرد: کشور از ظرفیتهای بالقوه زیادی برخوردار است؛ اما اینکه چطور و با چه ساز و کار، سیاستها و ابزارهایی از این ظرفیتها استفاده کنیم محل بحث است.
وی آب را یک عرصه میان بخشی و بین رشتهای توصیف کرد و گفت: نباید اجازه دهیم ساختارهای بخشی کشور سایه سنگین خود را روی این بخش بیاندازد.
اردکانیان گفت: اگر بتوانیم در جهت به رسمیت شناختن ماهیت میان بخشی آب حرکت کنیم که این مهم در دولت و بیرون از دولت و در ارتباط تنگاتنگ با بخش خصوصی میسر میشود، تردیدی نیست که در آینده مشکلی به نام آب نخواهیم داشت البته به این معنی نیست که هر فرد هر طور و به هر میزان دلش خواست مصرف کند.
وی افزود: اگر در انجام کارها به صورت نظاممند عمل کنیم، آب میتواند یک فرصت برای کشور باشد؛ همانطور که پدران و نیاکان ما در قرنها و دورههای گذشته آن را مدیریت کردند.