معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی مازندران گفت: سالانه هزار و 400 تن گیاهان دارویی، در 150 هکتار زمین های زراعی این استان تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، محمدتقی شکوهی با بیان اینکه گیاهان دارویی در علوم زیستی، پزشکی و دامپزشکی به لحاظ پیشگیری و درمان بیماری از ارزش خاصی برخوردار است افزود: این استان خاستگاه گیاهان دارویی بوده و به لحاظ موضوع اشتغالزایی می تواند به عنوان ذخایر و گنجینه های ژنتیکی بزرگ ترین ثروت ملی مازندران باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی مازندران به شناسایی 130 گونه گیاه دارویی بومی استان اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه، 700 هکتار زمین های کشاورزی مازندران به کشت گیاه گل گاوزبان اختصاص یافته که به ازای هر هکتار یک نفر مشغول به کار شده و برای 20 کارگر فصلی نیز شغل ایجاد می کند.
شکوهی، صادرات گیاهان دارویی را حلقه مفقوده صنعت مازندران برشمرد و افزود: 25 نوع از مهمترین گونههای دارویی مورد نیاز شرکت های داروسازی بوده و تاکنون بسیاری از این گونه ها در مناطق مختلف مازندران به زیر کشت رفتهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به رویش گونه هایی از گیاهان دارویی مانند به لیمو، آویشن، اسطوخودوس و گل محمدی در خارج از استان گفت: این گونههای شاخص در مازندران زیر کشت رفته و در حال حاضر در قالب برگزاری جشنواره های مختلف، محصولات تولید شده به فروش می رسد.
محمدتقی شکوهی از کشت گل محمدی در شهرستان های ساری (100 هکتار) و رامسر (6 هکتار) به عنوان پایلوت، با هدف شناسایی، به زیر کشت بردن، تولید انبوه، صادرات، ارزآوری و اشتغالزایی برای جوانان خبر داد و افزود: گل محمدی، گل گاوزبان وآویشن از جمله گیاهانی هستند که در مازندران کشت قرار شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه آماده سازی زمین های شیبدار برای کشت گیاهان دارویی و با توجه به کم آب بر بودن آن ها ضرورتی ندارد، به برگزاری 32 کارگاه آموزشی ترویج کشت گیاهان دارویی و نیز فعالیت 28 واحد صنایع تبدیلی فرآوری در این استان اشاره کرد.
شکوهی، گفت: شهرستان های گلوگاه، بهشهر، ساری، بابل، آمل، سوادکوه، نوشهر، تنکابن و رامسر از جمله شهرهایی هستند که گیاهان دارویی در آنجا کشت شده اما در بخش صادرات تاکنون اقدامات جدی انجام نگرفته است.