کلاهبرداران اینترنتی با ترفند سایت های قرعه کشی به دنبال جمع آوری اطلاعات هویتی و شماره تلفن های همراه هستند.
آنقي افزود: به تازگی سایت های مختلفی در فضای مجازی راه اندازی شده است که با وعده های مخلف از جمله برنده شدن خودرو، بسته رایگان اینترنتی و ... شماره تماس افراد را دریافت می کنند.
وي بيان داشت: کاربران با تصور اینکه ثبت شماره تماس تلفنهمراه در اینگونه سایتها مشکلی به همراه ندارد، شماره خود را درج و ارسال می کنند، اما باید بدانند مجرمان ممکن است از شماره تلفن همراه آنها سوءاستفاده کرده و دست به کلاهبرداری بزنند.
رئيس پليس فتا استان مرکزی گفت : کلاهبرداران میتوانند شماره تلفنهمراه قربانیان را در بانکهای اطلاعاتی ثبت کرده و به فروش برسانند و یا درقبال دریافت وجه درصفحه های اینستاگرامی، کانال و گروه های تلگرامی عضو نمایند ، همچنین ممکن است با فرد قربانی تماس گرفته و به بهانه برنده شدن جایزه او را پای دستگاه عابربانک کشانده و یا اطلاعات مالی وی را دریافت نمایند.
آنقی تاکید کرد: به هیچ عنوان اطلاعات هویتی خود از جمله کدملی، شماره شناسنامه و یا شماره تماس خود را در سایتهای بینام و نشان و نامشخص وارد نکنید و در صورت مشاهده صفحه ، را مسدود و به پیامک و تماس با عنوان برنده شدن جایزه توجه نکرده و به هیچ عنوان به دستگاه عابربانک مراجعه نکنید زیرا اگر برنده جایزه شوید نیازی به مراجعه شما به دستگاه عابر بانک نیست .
نقش هموطنان عزیز در پیشگیری از وقوع جرائم سایبری کمتر از پلیس نیست و شهروندان با بی توجهی به پیامها و آگهیهای اغوا کننده و همچنین اعلام موارد مجرمانه به مسئولان مربوطه میتواند ، ضمن کاستن از زمینههای ارتکاب جرم، مجرمان سایبری را در رسیدن به اهداف شوم خود ناکام گذارند.
شهروندان لازم است در مواجهه با این افراد ، دقت نظر و هوشیاری لازم را داشته باشند و مراتب مشکوک را از طریق تلفن 110 به پلیس گزارش کنند.