تفاهم نامه اکتشاف منابع غیرمتعارف هیدرات گازی، نفت شیل و گاز شیل بین مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.
جعفر توفیقی با بیان اینکه مرحله اول این پروژه در سالهای گذشته با موفقیت انجام شده افزود: از آنجاکه حفاری چاههای منابع غیرمتعارف نفت و گاز بسیار هزینه براست بدین منظور با هدف کم کردن ریسک پروژه و کاهش عدم قطعیت ها تصمیم گرفته شد تا مرحله دوم این پروژه با هدف کاهش ریسک و شناسایی بهتر این منابع انجام شود.
وی با بیان اینکه در مرحله اول این پروژه وجود این منابع هیدرات گازی در آبهای سرزمینی دریای عمان به اثبات رسیده است گفت: در مرحله دوم تصمیم داریم با دقت بیشتری مطالعات انجام شود تا حجم این منابع و محل تجمع ذخایر را شناسایی کرده و فناوری های مورد نیاز برای استخراج آنها را بررسی کنیم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه در این پروژه تحقیقاتی از توان داخلی و دانش بومی استفاده خواهد شد گفت: خوشبختانه در پژوهشگاه صنعت نفت ظرفیت های خوبی داریم که کارآمدی خود را در مرحله یک این پروژه به اثبات رسانده اند و قطعا مرحله دوم این پروژه نیز با اتکا به توان داخلی انجام خواهد شد.
وی افزود: اکتشاف در آبهای عمیق، نیازمند دانش و فناوری بالایی است که خوشبختانه همکاران ما در پژوهشگاه صنعت نفت به این توانمندی دست یافته اند و در حال حاضر این امکان برای ما وجود دارد که ضمن کشف میادین جدید محل تجمع ذخایر را با دقت بالا اعلام و محل حفر چاه ها را تعیین کنیم.
توفیقی در پایان گفت: این پروژه چهارسال به طول خواهد انجامید و کاراجرایی آن از همین امروز آغاز خواهد شد.