براساس این گزارش، (رژیم) اسرائیل به وضوح «بطور منظم و شدیدا» حق عدم تبعیض و همچنین تعهد برای محافظت از جمعیت تحت اشغال از تبعید شدن را نقض می کند.
نمی شود.
پایگاه اینترنتی روزنامه هاآرتص چاپ فلسطین اشغالی در گزارشی به قلم اوری بلائو (Uri Blau) نوشت به گفته افراد آشنا که خواستند نامشان فاش نشود، یک کارگروه دیده بانی بین المللی که از دو دهه قبل برای نظارت و دیده بانی شهر تقسیم شده الخلیل در کرانه باختری تاسیس شده است گزارشی جامع و انتقادی حدود 100 صفحه ای از اقدامات (رژیم) اسرائیل در این شهر آماده کرده است. این نخستین بار است که گزارش موسسه «حضور بین المللی موقت در الخلیل» (TIPH) در رسانه ها منتشر شده است.
در گزارش محرمانه کارگروه حضور بین المللی موقت در الخلیل به موارد زیاد نقض حقوق بین الملل توسط (رژیم) اسرائیل استناد شده است و به نظر می رسد تایید می کند که الخلیل به عنوان یک شهری است که تحت تاثیر هم اشغال غیر نظامی و هم اشغال نظامی تکه پاره شده است. 20 سال پس از تاسیس این کارگروه نظارتی برای کمک به ایجاد حس امنیت و تضمین صلح برای فلسطینیان، این گزارش هشدار می دهد که این شهر به علت اقدامات اسرائیل و شهرک نشینان اسرائیلی بیشتر از هر زمان دیگری تقسیم و مجزا شده است.
براساس این گزارش، (رژیم) اسرائیل به وضوح «بطور منظم و شدیدا» حق عدم تبعیض و همچنین تعهد برای محافظت از جمعیت تحت اشغال از تبعید شدن را نقض می کند.
شهرک سازی اسرائیل در الخلیل نقض قوانین بین المللی است و شهرک نشینان افراطی اسرائیلی زندگی را در منطقه تحت کنترل (رژیم) اسرائیل برای ساکنان فلسطینی سخت می کنند.
گروه «حضور بین المللی موقت در الخلیل» در سال 1997 در راستای بخشی از پروتکل الخلیل توافقنامه اسلو تاسیس شد که اجازه استقرار مجدد بخشی از نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در قسمتی از شهر تحت کنترل خود را داد. این نیرو بعدا به عنوان بخشی از یادداشت تفاهم «وای ریور» که در سال 1998 توسط بنیامین نتانیاهو- که در آن زمان دوره اول نخست وزیری وی آغاز شده بود- و یاسر عرفات رهبر فلسطینی امضا شده بود گسترش یافت.
بعضی از افرادی که درباره این گزارش با روزنامه هاآرتص صحبت کرده اند ابراز نگرانی می کنند که انتشار یافته های این گزارش ممکن است سبب شود (رژیم) اسرائیل از تمدید مجوز این گروه برای فعالیت در شهر الخلیل که هر شش ماه تجدید می شود، امتناع کند.
نتانیاهو که با فشار فزاینده از سوی راستگرایان برای لغو مجوز نظارتی کارگروه حضور بین المللی موقت در الخلیل مواجه است، در سفر خود به پاریس در ماه نوامبر گفته بود که وی در ماه دسامبر درخصوص ادامه فعالیت این موسسه تصمیم گیری خواهد کرد.
وی گفت که در ماه های اخیر به دنبال دو حادثه شامل دست داشتن کارکنان این گروه، این کارگروه در کانون توجه منفی قرار گرفته است.
در یکی از این دو حادثه، به گفته پلیس، فیلمی از کارگر این گروه وجود دارد که نشان می دهد وی در حال پنچر کردن لاستیک خودرو متعلق به شهرک نشین اسرائیلی در شهر الخلیل است و حادثه دیگر نیز مربوط به اخراج یک ناظر سوئیسی از اسرائیل بعد از سیلی زدن به یک پسر شهرک نشین است. نتانیاهو به دنبال این حوادث، در ماه ژوئیه رئیس این هیئت را فرا خواند.
این گزارش طویل حدود 100 صفحه ای برای گرامیداشت بیستمین سالروز تاسیس گروه «حضور بین المللی موقت در الخلیل» سفارش داده شده است. گروه اولیه حضور بین المللی پس از آنکه «باروخ گلدشتاین» در فوریه سال 1994 میلادی، 29 مسلمان را در حرم ابراهیمی در الخلیل به قتل رساند، تشکیل شده بود.
این کارگروه در حال حاضر متشکل از 64 عضو مأموریت بین المللی از پنج کشور ایتالیا، نروژ، سوئد ، سوئیس و ترکیه که این گروه را تامین مالی می کند است. دانمارک از این گروه خارج شده است. این گروه تنها گزارشات خود را به کشورهای خود و مقامات فلسطینی و اسرائیلی ارائه می دهد و آنها را به صورت عمومی به اشتراک نمی گذارد.
این گزارش براساس بیش از 40 هزار «گزارش حادثه ای» که در طول این سالها توسط تیم گروه «حضور بین المللی موقت در الخلیل» جمع آوری شده تهیه شده است.
براساس این گزارش، (رژیم) اسرائیل همچنان حقوق عدم تبعیض را که در در میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی تصویب شده توسط اسرائیل سال 1991 ذکر شده است، نقض می کند.
در این گزارش همچنین آمده است فلسطینی هایی که در شهر الخلیل- محدوده ای که تحت کنترل اسرائیل است- زندگی می کنند از آزادی رفت و آمد و حق عبادت محرومند و این نقض آشکار حقوق آنهاست.
این کارگروه در ادامه گزارش خود اعلام کرد (رژیم) اسرائیل دائما ماده 49 کنوانسیون ژنو- را که در آن اخراج افراد محافظت شده از سرزمین تحت اشغال (افرادی که تحت اشغال زندگی می کنند و شهروندان کشور اشغالگر نیستند) را ممنوع کرده است- نقض می کند.